Łączysz konsole z komputerem za pomocą kabla rj-45, możesz przesłać gry za pomocą klienta ftp np: Total Commander, Flash FXP. Możesz też użyć prostego programu xISO xFER, który działa na zasadzie klienta ftp, ale wypakowuje w locie obrazy na dysk konsoli.
Jeśli masz gry na płytach zamiast obrazów, to możesz je zrzucisz za pomocą Xcommandera (operacja kopiuj-wklej).
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lip 2010 Posty: 372 Skąd: internet
Medale: Brak
2125 $
wykop.png Wysłany: Sro 22 Lut, 2012 23:09
Gry możesz nagrać na 2 sposoby jeden to podłączyć xbox do pc przez kabel ethernet,a drugi to nagrywasz na płytę grę i wkładasz do x'a i tam będzie opcja instalacji na dysku tylko żeby wykonać te czynności musisz mieć inny soft. Montaż chipa to wlutowanie tej podstawki z goldpint'ami i z tego co pamiętam to trzeba dwa punkty na chipie zlutować chyba BT z D0.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
mam pytanie odnośnie tematu bo z tego co przeczytałem że dysk ma ograniczenia do 137 gb to chyba chodzi o xbox360bo troche zdezorientowany jestem bo w temacie jest napisane xbox więc myślałem że chodzi ci o tą starszą wersje
_________________ Konsole:
PSX SCPH-9002, PSX SCPH-5502, PSOne SCPH-102, PS2 SCPH-50004, PS3 60Gb, PSP SCPH-1004
Sprzęt:
Sony Bravia KDL-40W5720, Sony Xperia X8
(narazie odkładam kase na przejęcie firmy SONY )
markomen1, chłopie co ty znowu za bzdury pleciesz... Cały temat dotyczy tylko starego xboxa. Nie wiem skąd ty sobie wymyśliłeś że ktoś tu pisze o 360...
Poza tym ograniczenie do 137gb w x360? Czy ty wogóle zastanowiłeś się co piszesz? Przecież w x360 można mieć nawet 250gb...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lip 2010 Posty: 372 Skąd: internet
Medale: Brak
2125 $
wykop.png Wysłany: Pią 24 Lut, 2012 19:57
Dokładnie tak jak quake napisał do 360 można kupić oryginalny 250 zwłaszcza ze te nowsze"elite" mają takie dyski, a te ograniczenia 137 w xbox1 można obejść
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum