Zgadzam się, ale niestety, czarnego matu zabrakło w Castoramie... A następny sklep gdzie mógłbym dostać czarny mat, był dobre kilka kilometrów dalej...
Pomógł: 4 razy Wiek: 16 Dołączył: 04 Sie 2010 Posty: 144 Skąd: Katowice
Medale: Brak
5873 $
wykop.png Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 18:31
Co do tej klapki to najlepiej mieć jakiegoś znajomego hobbystę który za przysłowiową flaszkę zrobi nam dobrą kalkomanie na klapkę i wszystkie przyciski.
Pomógł: 5 razy Wiek: 16 Dołączył: 02 Paź 2010 Posty: 204 Skąd: Kraków
Medale: Brak
1395 $
wykop.png Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 13:07
Ja sam u siebie chciałem zrobić taką rzecz:
Znajdź jakiś wynalazek Sonki - najlepiej zepsute BYLE by miało logo sony (metalowiasto plastikowe) - oderwij i przyklej do psx'a - i masz zajefajny efekt :3
Prace nad tą konsolką trwały stosunkowo krótko. Pierwszą modyfikacją dokonaną na obudowie widocznej poniżej, było zmazanie napisów "SONY" i "PlayStation" z klapki (jeszcze za czasów seryjnego koloru), oraz dodanie zasilacza z niebieską diodą. Dziś jednak wpadłem na pomysł wyjęcia logo PS z klapki i wycięcia otworu w jego miejscu. Tak też uczyniłem. Potem pomyślałem, że czas byłby szaraka pomalować (po co mi dwie identyczne konsole? Mam już jednego seryjnego szaraczka ^^ ). Wybór padł na kolor o oznaczeniu "RAL 5013" (podgląd poniżej)
Postanowiłem zostawić guziki oraz porty padów w seryjnym kolorze, bo już od początku wiedziałem, że będą pasować do nowego kolorku ^^ Do roboty zabrałem się profesjonalnie. Wszystko malowałem około 5-6 razy, po mniej więcej dwie warstwy na raz (co daje około 10-12 warstw ). Wszystko oczywiście przygotowane do malowania, a sam proces malowania był wykonany starannie (malowałem z odpowiedniej odległości, dzięki czemu uniknąłem jakichkolwiek zacieków czy skaz). Wszystko wyszło wręcz idealnie a efekty moich prac możecie podziwiać poniżej:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum