Gram sobie i gram, 100 mudków uratowanych, już mam przejść do FeCoo, pisze mi by zmienić płytkę (na żółto), no to minimalizuje (alt + tab) daje w opcjach change disc i daje na drugi, jak daje continue to jest czarny ekran i nic, naciskam start i wszystkie inne guziki i ciągle nic
zna ktoś rozwiązanie ?
Oddworld Abe's Exodus - Zmiana CD
Moderator: Moderatorzy
Oczywiście, że jest rozwiązanie Blaevy
Wystarczy zamontować do Daemon Tools obraz płyty(CD 1 plik Cue) uruchamiasz emulator poprzez Run CDROM(wczytaj sobie save itd.) Gdy cię poprosi o drugą płytę wciskasz Escape a w Deamonie teraz w miejsce CD1 montujesz CD 2 również plik Cue następnie w emulatorze wybierasz Change Disc i Run CDROM
Oczywiście mam nadzieje, że wcześniej konfigurowałeś napęd CD w emulatorze? Jeśli nie to przejdź do Config\CDrom\Configure wybierz tutaj sobie "ePSXe CDR WNT/W2K core 1.7.0 i daj Configure, następnie musisz wybrać napęd, do wyboru masz opcje np. First Cdrom(który to nie bierzemy pod uwagę chyba, że masz oryginała bądź kopię gotową do uruchomienia na PSX'ie) oraz "K", "L", "M", u mnie jest to napęd "L" u ciebie mogą być oczywiście inne np. O, P, R wybierasz ten po środku("P") lub taki jaki masz ustawiony w Deamonie