sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Ps one niedziała

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

KaYvasH
-#
Kontakt:

Ps one niedziała

Post autor: KaYvasH »

tak jak w temacie. Wczoraj przyniosłem Ps one od gostka który mi przerabiał a jest elektrykiem i naprawia telewizory itp. I odrazu chce odpalić gierke na mojej konsolce a tu normalnie zapala się dioda ale niesłychac dzwieku tego co zawsze był jak włanczałem ps one i talerzyk się nie rusza. Wogule nie chce zakrecić płytą. W czym problem??? Czy ten gostek mi coś popsuł??? Wcześniej laser działał bez zażutów.

???
???
???

Awatar użytkownika
ace_ventura
-#
Kontakt:

Post autor: ace_ventura »

przysniosles go i odrazu podlaczyles ???
Obrazek

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Podejrzewam, że ten elektryk mógł coś spalić przy przeróbce..

Awatar użytkownika
ace_ventura
-#
Kontakt:

wystarczy ze przyniosl to z podworka i odrazu podlaczyl i jusz ma po sprzecie
Obrazek

KaYvasH
-#
Kontakt:

No nie tak odrazu mineło może ze 2 minuty ale to ma takie duże znaczenie. Dzisiaj rozkręcał bede konsolke bo niemiałem wczoraj kluczy i zobacze co jest. A pleja miałem w foli bąbelkowej i w pudełku. Jak napisałem wyżej plej normalnie sie włancza swieci się dioda ale laser wogule nieodpowiada. Tak po 11 sprawdze z moim bratem co jest to jak co to napisze jak znajdziemy usterke.

Awatar użytkownika
ace_ventura
-#
Kontakt:

te 2 minuty nie wystarcza trzeba poczekac z pol godz. koledze tak sie zjebal komp ( u mnie dzialal ok ) a mi sie zjebal magnetowid :-(
Obrazek

KaYvasH
-#
Kontakt:

No dobra ale kiedy wyszłem z nią od niego to jechałem może teżze 2 minuty i niebyło tak zimno nawet niewiem czy było na minusie więc nawed taki krótki czas może spowodować to że laser niechce działać. :-x

Awatar użytkownika
ace_ventura
-#
Kontakt:

tak nawet tak krotko i nie musi byc temperatura na minusie wytarczy ze byla niska , u mnie w domu nie ma ogrzewania na parterze a tam sa wszytkie te elekroniczne zeczy gdy przeniose je na 1 pietro zawsze musze poczekac az to sie ogrzeje dopieo podlaczam a roznica temperatur jest niewielka moze 10 stopni C
Obrazek

Awatar użytkownika
olexy999
-#
Kontakt:

Post autor: olexy999 »

A powiedz mi obraz masz normalnie ?? I jaki miałeś ModChip ??

KaYvasH
-#
Kontakt:

Bez obrazy ale jak może być obraz jak wogule się niekręci talerzyk i płyty niemorze czytać :-) Opisze wam teraz moje spostrzeżenia po rozebraniu ps one.

Wczoraj to tylko włonczyłem i patrze niechodzi więc dałem sobie już spokój. Dzisiaj patrzałem po raz kolejny i zaobserwowałem 8-) dziwne zjawisko. otóz gdy włanczam konsolke raz i zaraz wyłanczam, potem drugi i za trzecim razem(zawsze tak jest) Laser dziwnie trzeszczy i idzie w lewą strone do końca obudowy czyli od talerzyka. Jednak na laserze jest taka czerwona kropka czy tam wiąska światła. I jak ten laser przesówa się to talerzyk(bez płyty) kręci się jak głópi czyli bardzo szybko. Ale przed 2 godz zaniosłem do gostka i on powiedział że może płyta główna coś tam z laserem niepracuje czy coś w tym stylu. Obawiam się ze to może przez ten modchip. Zamawiałem na allegro.pl od bolka czy jakoś tak z oprogramowaniem STEAHL czy jakoś tam za 20 dyszki. Wracając do tamtego to jak ktoś jest ciekawy to moge wysłać filmik z tymi powyżej opisanymi zdarzeniami na Meila są one w formacie 3gp w Quick Time Player spokojnie go odtworzycie.

Awatar użytkownika
ace_ventura
-#
Kontakt:

jesli masz mozliwosc to wstaw go na youtube

Pix
-#

Post autor: Pix »

Witam
Dopiero co sie pojawilem ale juz zablysne w tym temacie.
Elektryk najprawdopodobniej zle podlaczyl modchipa lub zrobil zwarcie gdzies na plycie.
Mozliwe tez ze uszkodzil jakis punkt lutowniczy.
Wylutowanie modchipa moze dac odpowiedz na pytanie czy konsolka jeszcze jest sprawna. Jesli dalej bedzie to samo to trzeba by przeszukac plyte glowna czy nie ma na niej jakiegos zwarcia od prysnietej cyny itp itd.
Na upartego moge podjac sie naprawy. Koszt: wysylka w 2 strony plus 5-30zl i ewentualnie do tego koszt nowego chipa-6zl.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
olexy999
-#
Kontakt:

Post autor: olexy999 »

Kolega KaYvasH wysłał mi zdjęcie jak i filmiki odnośnie jego problemu. Chip jest podłączony dobrze ale z doświadczenia wiem ze najlepiej nie podłączać nóżki nr 7 układu do płyty bo w tedy szaleje cały napęd. Co do obrazu to kolega Pix ma racje. Najlepiej było by wylutowac układ zobaczyć czy po tej kuracji konsolka ruszy na nowo. Jak nie to szukać przyczyny pierwsze w zabezpieczeniach układu graficznego. No i tak możliwe ze odprysk spoiwa gdzies robi zwarcie. Ale jak już pisałem KaYvasH-owi najlepiej było by mieć konsole na warsztacie przed oczami bo na forum możemy sobie gdybać.

KaYvasH
-#
Kontakt:

I kabelek 7 został odlutowany ale jest ciągle to samo oprucz tego że jest obraz który w dodatku jest czarno biały :-x

[ Dodano: Wto 24 Mar, 2009 17:45 ]
Modchip też został odlutowany ale nadal jest tak samo:( POMOCY!!!

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

moze laser ci poszedł

ODPOWIEDZ