sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z kartami pamięci

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Fulbert
-#

Problem z kartami pamięci

Post autor: Fulbert »

Witam
Jakiś czas temu nabyłem w sklepie ze starociami PSXa (SCPH-7502). Przeczyściłem, popodłączałem i... Działa - ma modchipa i wszystkie nagrywane gry śmigają. Znudziła mi się jednak gra bez save'ów i kupiłem dwie karty pamięci. Nie są to oryginały (Upxus), ale słyszałem, że nie ma z takimi problemu. Jednak żadna z nich, w żadnym slocie nie działa. Przy okazji zauważyłem, że nigdy podczas gry w padach (SCPH-110 i SCPH-1200) nie zadziałały wibracje, mimo że były ustawione w opcjach. Może ma to jakiś związek. Zaznaczam, że przeglądałem kable i taśmy wewnątrz konsoli i wyglądają na nienaruszone.
Z góry dziękuję za pomoc.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Miałem identyczną sytuację, pewnie coś w płycie głównej się przepaliło, w moim przypadku powstało to przez przypadkowe zwarcie kabla w padzie. Wymiana płyty głównej załatwiła sprawę :-P Weź miernik i posprawdzaj bezpieczniki itp.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

xzer0

Post autor: xzer0 »

Musi to być bezpiecznik. W psx'ach są dość duże. Mają oznaczenie PSXXX gdzie XXX to liczba. Miernik w dłoń i sprawdź. Dużo tego nie ma.

Fulbert
-#

Post autor: Fulbert »

Wielkie dzięki. Bezpieczniki zmierzone, niedługo będę wymieniał.

ODPOWIEDZ