cloudstrifef, jeśli chodzi o upanie filmów na YT obawiam się, że to tak nie będzie działać.

Tzn. nie opłaca mi się wysyłać filmu do Cb a potem upałbyś na YT. Sądzę, że jeśli chcesz możesz się zająć archiwizacją.

Czyli poprostu nagrywaniem jakiejś ilości filmów na płytkę i "chowanie jej przed swiatem" lub wygospodarowaniem odpowiedniej ilości miejsca na dysku. ;D
Ale i tak twój pomysl jest niezły. Chociaż jest jeden mankament. Filmów na YT o PS2 i PS3 jest mnostwo natomiast o PSXie nie. Dlatego ŚwiatPSX TV będzie tylko o pierwszym PlayStation. Przejdę może do sedna.

Otóż jeśli chodzi o poradniki to pomysł jest dobry, tylko nawet krótkie gry trzeba by było uploadować przez kilkanaście h (mając mój net

). Chodzi o podział np standardowej 8 godzinnej gry na kilkanaście części, chapterów i wysyłanie pojedyńczych części. No chyba że stworzymy nie kanał na YT tylko osobną stronę...
Więc obecnie poradniki to ciężka sprawa, a poza tym nawet jeśli chciałoby ci się wrzucać kilkanaście części poradnika to szybko zrobiłby się nam bałagan na kanale.
W przyszłości zobaczymy jak wyewolłuje kanał i jeśli będzie możliwość stworzymy witrynę i wtedy będzie można tworzyć poradniki.
Mhm. Ale jeśli masz chęci to bardzo proszę o pomoc w tworzeniu filmików. Jeśli chcesz możesz nagrywać filmiki i komentarze do nich. Po zmontowaniu wyślesz filmik do Lukasa, który doda intro i logotyp. Masz do wyboru 5 cyklów + dodatkowe przeglądy, które będą wydawane rzadziej ale będą dłuższe. Masz w czym wybierać w takim razie.

Stwórz coś, wyślij na jakiś serv przejrzymy z Lukasem, on doda potrzebne animacje i wtedy twój film wyląduje na kanale. Warto oglądnąć od czasu do czasu tvgry żeby mniej więcej unaocznić sobie jak NASZA TV będzie wyglądać.
Drakson, co do programów to wypróbuj HyperCam. A jeśli masz kasę do wydania, to jest program od Pinaccle, do przechwytywania wideo z ekranu. Bardzo dobry. A jeśli chodzi o synchro video i audio to zawsze masz programy takie jak VirtualDub czy płatne Adobe Premiere Elements i Sony Vegas, w których możesz wszystko naprawić, zmienić, poprawić i zsynchronizować. Więc nawet taka desynchronizacja nei jest problemem.
Natomiast co do poradnika. Sądzę, że nie warto zaśmiecać forum poradnikami kopiowanymi z innych stron, a ja narazie ograniam kilka programów które wyswietlily mi się jako pierwsze po wpisaniu w Google "edycja i obróbka wideo". Jeśli wreszcie ogarnę w stiopniu bardzo dobrym jakiś program nie omieszkam napisać do niego porządnego poradnika. PS w necie jest tego stuffu mnóstwo.
Zapraszam również do współpracy. Nagrywajcie ile się da. Wszystko obejrzę i sprawdzę, ewentualnie pomogę lub powiem co według mnie możnaby poprawić.
IMHO rzućcie pomysły jakie gry brać na celownik?
Pierwszą będzie moja ulubiona ww T'ai Fu. Z senstymentu do tej gry... Będzie to pierwszy filmik z cyklu Gameplay...
(mam już 8 minut materiału. Jeszcze bez komentarza nagranego, ale juz jest napisany scenariusz)
Jaką byście chcieli następną?