Birkin_Pl pisze:Ja bardziej ogarniam PSX niż ps2

mam ps2 slim a tylko w ps2 fat da się wmontować networka adpter więc ja zabardzo niewiem ale mógłbym ci poszukać od zaufanego sprzedawcy network adaptera.
PS. Z tyłu konsoli masz taką zaślepke tam się wkłada network adapter tyle wiem
Poszukam Mojej konsoli to zobaczę, sec.
Mam takie baaaardzo dużą przestrzeń pod klapką, a na klapce piszę : EXPANSION BAY
kolejna mała dziurka , tam zawsze na czerwono świeciło co pamiętam i piszę : Digital Out (Optical)
Z przodu 2x usb + jakieś wejście s400.....
Nie wiem ocb. A ten adapter czy jakoś tak kupie troszkę pod koniec sierpnia.
Ale do rzeczy. Przez ten czas kiedy mam kupić poczytam troszkę od was poradników jak było by z montażem takiego sprzętu...
A teraz zobaczę co mam w bebechach, podeślę zdjęcie, i wy powiecie co i jak
EDIT:
xzer0 pisze:Hmmm ja bym radził pokręcić białym kółkiem w napędzie. Kiedyś kupiłem szrota za 20zł i po tym zabiegu (również 400c) wstał i czytał wszystko. Warto również wyczyścić cały napęd i nasmarować prowadnicę. Taśma sama z siebie się nie psuje. //// tu masz adapter
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... rk+adaptor plus do tego jakiś duży dysk ata 3,5. Ja mam 400gb w swoim pleju.//// Pewnie masz jakiegoś starego słabego chipa. Musisz to sprawdzić. Jeżeli nie obsługuje DEV 1 czyli odpalanie programów z pendriva lub karty. Jeżeli to coś starego to musisz wgrać fmcb (żeby grać z dysku, pendriva), ale twój laser musi minimum czytać płyty CD. Jeżeli nie czyta to idziesz do znajomego z dobrym, przerobionym plejem i tam wgrywasz. Jeżeli nie masz znajomych z ps2 to możesz kartę wysłać do mnie. Więcej w podpisie. //// Ten network wpinasz do pinów dysku, i wkładasz do konsoli i przykręcasz.
Powiem wprost.. Nie wiem co to białe kółko, może znajdę. Cały napęd? Nasmarować prowadnice? Jakieś zdjęcia czy coś, bo Ja zielony. ;/ . Taśma przerwana była gdy plej upadł niechcący przy przenosinach. Rozkręce go i zobaczę co i jak z chipami . Pin w dysku?? Oo ...
Możecie się śmiać, ale ledwo co rozumiem. Kompy w miarę na wylot jak na 15 latka, ale PS2 nie ... Za cholere.
Dam wam zaraz te foty, ino siostra z fonem wróci, ocenicie.
EDIT:
Hahahaha.... Bawiłem się i coś pękło w tej klapce, co wkłada się płytę, od lewej strony górnej xDD (Taki maluteńki kawałeczek i teraz cała lewa strona idzie na góre.. Może da się skleić

Ale ten wałek.. Takie czarne jest tylko po lewej stronie, a nie wiem czemu po prawej nie ma... hmm..)
Na marginesie przy posuwaniu dalej klapki to kółko odpowiedzialne za kręcenie płyty idzie na górę, i nie mogę do końca dopchnąć klapki .....
COś nie tak ;x
§ 7. zakaz pisania postów jeden pod drugim gdy czas dodawania kolejnych treści jest krotszy niż 24h (istnieje odstępstwo od tej zasady tylko w wyjątkowych,pilnych sytuacjach lub gdy jest potrzeba dodania oddzielnie linków do gier)