sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, Google Ads Kurs, Rolety, kajaki Obrocz, darmowe ogłoszenia motoryzacyjne

PSP problem

wszelkie tematy dotyczące PSP i pomoc w tym zakresie

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

PSP problem

Post autor: beszcza »

Witam mam psp z softem 4.01 i przeróbką m33. Podłączam konsole do usb w kompie i jej nie widzi. Jak klikam select w opcji usb deviice mam memory card i go nie widzi. Na pozostałych zmianach też. Jest cały czas pleas wait. Sprawdzałem na dwóch kablach i nic nie dało. Poza tym zauważyłem, że konsola ma czasem problem z startem menu. Tzn. w prawym wolnym rogu jakby ikona wczytywania i wszystko wskazuję jakby miało wejść menu a tu lipa, wisi tak jedynie wyciągniecie baterii ratuję. Proszę o pomoc

AHA model to 2004
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Awatar użytkownika
andycandy
-#
Posty: 117
Rejestracja: ndz 02 lut, 2014 12:48
Lokalizacja: ĹÂ￾Ä‚Å‚dz

Post autor: andycandy »

Spróbuj wgrać softa 5.50 i do tego przeróbkę Prometheus.
Jak to nie pomoże to nie wiem co jest grane.
"Hey, would you say I
became a hero?"

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

Post autor: beszcza »

a co sądzisz o tym??

Kod: Zaznacz cały

http://swiatpsx.pl/instalacja-cfw-6xx-pro-c2-dla-psp-200x-vt8559.htm
do tego się przymierzam jest sens??
Ostatnio zmieniony wt 01 kwie, 2014 20:47 przez beszcza, łącznie zmieniany 1 raz.
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Posty: 985
Rejestracja: ndz 23 sty, 2011 17:29
Lokalizacja: masz te cukierki?
Kontakt:

Post autor: LISTI »

Sam polecam te rozwiązanie:

Kod: Zaznacz cały

http://swiatpsx.pl/psp-update-vt8225.htm#31660

Awatar użytkownika
andycandy
-#
Posty: 117
Rejestracja: ndz 02 lut, 2014 12:48
Lokalizacja: ĹÂ￾Ä‚Å‚dz

Post autor: andycandy »

@beszcza spróbować możesz. Nic prawie do stracenia nie masz. A może psp bedzie ci lepiej działać. Sam obecnie jak wymienię ekran w moim psp 1003 to planuję wgrać coś nowszego niź prome,ze stałą przeróbką. Pozdrawiam
"Hey, would you say I
became a hero?"

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

Post autor: beszcza »

Będę dzisiaj próbował. Jedynie przez czytnik mogę dograć gry, programy. No i jest ten problem, że konsola się uruchamia dopiero za krórymś razem co mnie strasznie irytuję... Myślicie, że to sprawa softu? Czy raczej grubsza sprawa?
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Posty: 985
Rejestracja: ndz 23 sty, 2011 17:29
Lokalizacja: masz te cukierki?
Kontakt:

Post autor: LISTI »

Może softa coś walnęło. U mnie też bywały podobne problemy, z tym, że konsola wyłączała się w dziwnych momentach. Przeinstalowanie softu pomogło :).

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

Post autor: beszcza »

Dziś będę próbował. Mam nadzieję że się uda trzymajcie kciuki.
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

Post autor: beszcza »

zaczynam zabawę tym softem
http://forum.pspoland.pl/viewtopic.php?f=1&t=105053
Jakby co będę pisał o postępach prac ;)
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

tomx1989
-#
Posty: 419
Rejestracja: pt 04 mar, 2011 22:51

Post autor: tomx1989 »

Ja bym instalował 6.60 Pro-C, ponoć lepsza kompatybilność z grami, ME lepsza kompatybilność z homebrew. Nie wiedziałem że na psppoland jeszcze ktoś żyje, od kilku lat psptube było zawsze na bieżąco.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
beszcza
-#
Posty: 100
Rejestracja: pt 17 kwie, 2009 21:19
Kontakt:

Post autor: beszcza »

Przerobiłem tym softem. Wiem co już broi. Gdy konsola się włącza menu pokazuję sie dopiero gdy otworze napęd od umd. Ma ktoś na to pomysł?? Poza tym nadal nie działa usb :(
www.retro-granie.pl/ <--- retro granie na ekranie ;)

Awatar użytkownika
andycandy
-#
Posty: 117
Rejestracja: ndz 02 lut, 2014 12:48
Lokalizacja: ĹÂ￾Ä‚Å‚dz

Post autor: andycandy »

Zwarcie gdzieś się ewidentnie w twoim psp robi. Skoro konsola działa z otwartym umd. Lub coś z bezpiecznikami na płycie głównej. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Niech się wypowid ktoś bardziej obeznany.
"Hey, would you say I
became a hero?"

Awatar użytkownika
mleka
-#
Posty: 15
Rejestracja: wt 05 paź, 2021 05:44

Re: PSP problem

Post autor: mleka »

A może psp bedzie ci lepiej działać.

ODPOWIEDZ