sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Lipna przeróbka? Help!

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Cloud Strife
-#
Kontakt:

Lipna przeróbka? Help!

Post autor: Cloud Strife »

Witam od jakiegoś czasu posiadam 2 konsole PlayStation wersja fat. Jedna to SCPH 5502. A druga SCPH 9002. W wersij 9002 nagrywam płyte z grą przez program alkohol 120 procent z najniższą predkoscią wkladam płyte do konsoli,odpalam gra sie włancza a tu czarnobiały ekran. Raz gra wejdzie a inna nie. Orgimały chodzą normalnie. Zmarnowałem już chyba 15 płyt cd a tylko 4 gry mi chodzą. W drugiej konsoli jest założona przeróbka ale jeden kabel od niej sie oderwał. Co mam robić? Dodam że nagrywałem gry z rozszerzenia img. Z góry dzieki za pomoc.
Kontakt ze mną na https://www.facebook.com/Angeal5445
GG:24133337
angeal19915445@gmail.com

Pisac tylko w ważnych sprawach.

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

większa prędkość, lepsze płyty , laser pada ? , uszkodzony obraz płyty albo spróbuj wypalic innym programem bo o ile sie nie myle plik img to nero chyba

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

* IMA/IMG -> Pliki z rozszerzeniem ima/img są najczęściej obrazami dyskietek FDD, które mogą być tworzone przez programy typu WinImage i inne

* IMG/CCD -> Pliki z rozszerzeniem .img/.ccd (CCD/IMG) są tworzone przez program CloneCD i przy jego pomocy można je nagrać na płytę CD/DVD

Nero to NRG :D

Popróbuj z wyższymi prędkościami. Być może słabe płytki. Kup lepszej jakości. Najlepiej Verbatimy lub TDK. Polecam Verbatim AZO. Albo już zwyczajnie jak napisał Kapcior laser masz na wykończeniu.
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
Cloud Strife
-#
Kontakt:

Co do lasera to wątpię żeby był na wykończeniu. Sprawdzałem na 4 różnych laserach od psxa bo akurat mam zapasowe i to samo. Dodam że sprawdzałem też na innej płycie głównej od innej wersij psxa również przerobionej i nadal to samo. Gry wchodzą mija logo.,włancza sie gra na biało-czarno jest napis konami jak testowałem yu-gi-oh!. Napis mija i gra sie zawiesza. Nie chce dalej wejsc. Na orginale sprawdzałem i gra normalnie działa. Ale orginał mam po niemiecku. A z niemca jestem cienki. Może to wina że nagrywalem gry z obrazu img przez alkohol 120 procent? Bo np jak nagrałem gre Battle Hunter w ten sposub to działa. Ale jest na czarno-biało.
angeal19915445@gmail.com

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Oj co głupoty piszecie, czarno-biały ekran jest dlatego, że masz konsolę (najprawdopodobniej) PAL (europejska), a gry nagrałeś NTSC (amerykańskie/japońskie). Dlatego jest czarno-biały ekran.
Są trzy sposoby aby temu zaradzić:
Pierwszy i najłatwiejszy - jeżeli konsolę masz podłączoną do telewizora przez chinche, to podłącz przez Euro (mi pomogło)
2. Kupić na Allegro jakiś kabel, który da ci kolorowy ekran (nie pamiętam nazwy, było o tym na forum, koszt ~10zł?)
3. Połączyć kabelkiem jakieś dwa punkty na jakiejś płytce (rozkręcenie konsoli, było o tym na forum)
Dokładniej ci nie powiem - nie mam tego problemu
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Cloud Strife
-#
Kontakt:

Dobra mogę grać nawet na czarno-biało. Tylko żeby mi gry wchodziły. Wie ktoś co zle robie jak płyty nagrywam? Nagrywam z iso alkoholem na 4x lub na maksimum i to samo. Spyro 3 nagrałem i wogule mi niewchodzi konsola stoi na ekranie sony ten biały.
angeal19915445@gmail.com

ODPOWIEDZ