sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Czy pad od PSX działa na PS2

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

matib127
-#

Czy pad od PSX działa na PS2

Post autor: matib127 »

Witam,zamierzam kupić PS2 i teraz nie wiem czy wybrać z 2 padami czy jednym mam jednego jeszcze z PSX ale koledzy mi mówili że wtyczka wchodzi normalnie ale go nie czyta proszę o pomoc. A i jeszcze jedno jaką gre radzilibyście na konsole Fife 11 czy PES 11 bo słyszałem ze na konsolach fifa wymiata.

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Pad DualShock działa na PS2 wiem bo mam. NIe we wszystkich grach obsługuje wibracje i analogi ale poza tym sprawuje się świetnie.
Co do gier polecam FIFE 10 bo tańsza i zmian w stosnku do 11 na PS2 wielkich nmie ma. PES na PS2 jest wg mnie słaby, ale nie mi oceniać, gdyz jako wielokrotny zawodnik Mistrzostw Polski/ Krakowa/ Podhala w FIFE mogę zostać uznany za fanboja tejże gry. :)
hasło do moich uploadów: 1234

matib127
-#

ExGamer dzięki za odpowiedz na szczęście tez mam tego samego pada więc mogę być spokojny :-)

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Pad, co prawda działa normalnie, prócz tego co napisał ExGamer, że w niektórych grach nie obsługuje wibracji oraz analogu, to jeszcze nie ze wszystkimi grami współpracuje np. Ace Combat Squadron Leader w ogóle nie obsługuje dualshocka z PSX'a, który nie reaguje na żadną komendę z naszej strony, a to dlatego, że wymaga pełnego trybu analogowego. Przyciski pada od PSX'a działają w trybie cyfrowym dlatego stąd te problemy z niektórymi grami. Ace combat to, nie jedyna gra, która korzysta z pełnego trybu analogowego, dlatego ja osobiście polecam ci, abyś dokupił sobie drugiego dualshocka 2 do ps2, by w przyszłości się nie rozczarować ;)

matib127
-#

Drakson ale pad z PSX z takimi grami jak Gran Turismo 4 i Crash Nitro Kart będzie działał ?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Co do Gran Turismo 4 nie wiem, nie posiadam. Za to, posiadam Crasha i daj mi tylko chwilę a sprawdzę jak się zachowuję z padem od PSX'a ;)

Edit:
Crash Nitro Kart działa prawidłowo, są wibracje działa analog, lecz co do Gt4 nie mam pojęcia.

Awatar użytkownika
snakeshake
-#
Kontakt:

Post autor: snakeshake »

Wszystko mi działa w gt 4 na padzie ps1 więc pad będzie działać.
Obrazek

matib127
-#

Wielkie dzięki za pomoc. :-) Temat do zamknięcia

Zablokowany