sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, Forum policyjne Zobacz jak zostać policjantem i jakie wymagania należy spełnić, busy do Niemiec - przewozy do Niemiec - busy do Niemiec pomorskie - busy zachodniopomorskie, Promocje i okazje Playstation, medycyna estetyczna Gdańsk, Copart IAA Api, Auction History, serwery minecraft, RustDesk, FIRMA WINDYKACYJNA, kolorowanki dla dzieci, polnische stickerei, stickerei, stick, computerstickerei

ePSXe, PSXMemTool - pomoc w zmianie regionu save'u Pal2NTSC

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Alenie12
-#

ePSXe, PSXMemTool - pomoc w zmianie regionu save'u Pal2NTSC

Post autor: Alenie12 »

Witam,
Próbuję zmienić region save'u gry Harvest Moon: Back to Nature z PAL na NTSC ..
Korzystam z emulatora ePSXe 1.6, a moje save'y starałem się zmienić w programie PSXMemTool 1.20b (Prode Code z SLES-02781 na SLUS-01115, Country z Europe na America), dzięki temu mój emulator widzi save'y z wcześniejszej wersji PAL jednak podczas wczytywania następuje błąd "Loading has failed". Mógłby mi ktoś podpowiedzieć co robić dalej aby moje save'y z PAL'a nie przepadły i zaczęły działać na wersji NTSC czy jest to raczej niemożliwe ? Bardzo ładnie proszę o pomoc :<

Awatar użytkownika
DreamON
-#
Kontakt:

Post autor: DreamON »

Możliwe choć nie zawsze się to udaje, zależy od gry. Spróbuj zmienić region za pomocą MemcardRex 1.5 (znajdziesz w google). Btw: Harvest Moon zajmuje bardzo mało miejsca, coś około 30-40 MB. Zawsze możesz ściągnąć wersję NTSC w kilka minut ;]

Alenie12
-#

Post autor: Alenie12 »

DreamON pisze:Możliwe choć nie zawsze się to udaje, zależy od gry. Spróbuj zmienić region za pomocą MemcardRex 1.5 (znajdziesz w google). Btw: Harvest Moon zajmuje bardzo mało miejsca, coś około 30-40 MB. Zawsze możesz ściągnąć wersję NTSC w kilka minut ;]
Mam wersje NTSC dlatego też próbuję zmienić moje save'y z PAL'a na NTSC..
Wersja PAL w Harvest Moon: BTN jest uszkodzona - po ślubie następuję błąd przez który nie da się dalej grać, a kilkadziesiąt godzin do tego ślubu grając zmarnowałem =\

@Edit
Hmm, MemcardRex 1.5 zmienił regiony poprawnie i save'y działają. Dziękuję Ci bardzo DreamON ! :)

ODPOWIEDZ