sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Szybkosc emulowania

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Stornage
-#

Szybkosc emulowania

Post autor: Stornage »

czy da sie zmniejszyc szybkosc emulowania gry na psx ,
ponieważ szybkosc gry jest przytlaczajaca :P

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

da się, w ustawieniach
Ja mam epsxe 1.70 to w konfiguracji przy Configuring the Video (3/7) klikam config i wyskakuje okienko gdzie wszystko ustawiasz
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Chodzi ci o to, że gry chodzą za szybko? Wystarczy wejść w config/video/configure i tam zaznaczamy opcje: Auto-detect FPS / Frame skipping limit, gdyby to nie pomogło to jeszcze można zaznaczyć opcje Use FPS limit.

Stornage
-#

Post autor: Stornage »

a ile optymalnie fps ustawic zeby gra "zwolnila" ale zwolnila tak prawidlowo ;P

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Dla gier w systemie Pal ustaw w FPS limit na 50 a w systemie Ntsc na 60 fps'ów. Najlepiej będzie jednak jak ściągniesz sobie ePSXe 1.7.0 i zrobisz tak jak wcześniej napisałem, a emulator sam dostosuje prędkość do danego systemu gry. Emulator ePSXe 1.7.0 możesz pobrać stąd :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=2971.

Awatar użytkownika
CichoSiedz
-#
Kontakt:

Post autor: CichoSiedz »

Jeżeli używasz ePSXe to możesz nacisnąć F4. Kiedyś miałem tak samo. Okazało się, że F4 można zwalniać i poszybszać grę. :mrgreen:
Take A Gift Polecam! Wspaniałe nagrody w krótkim czasie! Wygrałem już PSP!
ThisBox Będziesz pływał w nagrodach!

ODPOWIEDZ