sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z grami PS1 na PS2

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Matti
-#

Problem z grami PS1 na PS2

Post autor: Matti »

Witam, na wstępie chciałbym powiedzieć, że szukałem wszędzie i nie mogę się połapać, więc proszę o wytłumaczenie. Mam PS2 grubą chyba z jakimś chipem, bo działają mi piraty na PS2. Taką dostałem od rodziców i nie wnikałem w szczegóły. Ostatnio naszła mnie ochota na gierki z jedynki. Myślałem, że nie będzie większych problemów, a tu klapa. Nie działają. Raz wyświetla się całe czarne tło, raz karty pamięci i płyta niebieska pod nimi, a raz czerwone tło woła o prawidłowy dysk PS lub PS2. Szukałem na necie i cośtam znalazłem, ale prosze o wytłumaczenie bo ja nie chwytam :(

Co to jest FMCB? Czytałem, że jak to się ma to wystarczy wyjąć kartę pamięci i działa?)

Podwójny reset? (czy to nie powoduje jakichś skutków ubocznych?)

Czy na karcie PS2 da się zapisać save'y z gier PSX?

Czy już nigdy nie pogram w Tekkena 3? :(:(:(

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

Mam jedno pytanie gry są oryginalne?? te z PSX. Jeżeli nie oryginały to się pożegnaj bo konsola z mod-chipem i tak nie z czyta kopii z PSX więc nara grami... chociaż... konsola ma porty USB to zgraj gry na pendrive ( jakoś tak ) i powinny ruszyć.
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
cloud18
-#
Kontakt:

Post autor: cloud18 »

matixzoim pisze:Mam jedno pytanie gry są oryginalne?? te z PSX. Jeżeli nie oryginały to się pożegnaj bo konsola z mod-chipem i tak nie z czyta kopii z PSX więc nara grami... chociaż... konsola ma porty USB to zgraj gry na pendrive ( jakoś tak ) i powinny ruszyć.
Konsola z mod-chipem nie czyta kopi z psx kurde to ja mam kosmiczną technologię bo mi czyta

@Temat
Wszystko zależy jaki masz chip na jednym chodzą na innym nie nie wnikam dokładnie ale tak słyszałem i druga sprawa save'y z psx nie wejdą na kartę od ps2.
Obrazek

Awatar użytkownika
squaier1
-#
Kontakt:

Post autor: squaier1 »

FMCB to jest Free MC Boot - coś jak przerobka konsoli tylko przez kartę pamięci.
Dla użytkowników tego forum udostępniam transfer na moje uploady na chomikuj.pl - Piszcie na priva

------------------------------------------------------

matixzoim
-#

Post autor: matixzoim »

Słuchaj wiem co mówię oryginalną grę wczyta bo PS2 ma wsteczną kompatybilność ja mówię o KOPII kolega miał PS2 i jak właczał kopie z PSX to nie wczytywało cały czas ekran z napisem aby włożyć poprawny dysk playstation! Ale jeszcze to zależy od mod-chipa jaki masz. Większość nie czyta kopiowanych z PSX bo po prostu twórcy nie myśleli o tym jak tworzyli ;)
Translator z anglika na polski. Często korzystam z słownika ale nie gardzę pomocą.

Awatar użytkownika
cloud18
-#
Kontakt:

Post autor: cloud18 »

matixzoim pisze:Słuchaj wiem co mówię oryginalną grę wczyta bo PS2 ma wsteczną kompatybilność ja mówię o KOPII kolega miał PS2 i jak właczał kopie z PSX to nie wczytywało cały czas ekran z napisem aby włożyć poprawny dysk playstation! Ale jeszcze to zależy od mod-chipa jaki masz. Większość nie czyta kopiowanych z PSX bo po prostu twórcy nie myśleli o tym jak tworzyli ;)
Fakt zależy od chipa ja dziś z nudów nagrałem sobie ściągnięta z neta grę wypaliłem na cd i odpaliłem na moim ps2 chodzi idealnie...
Przeróbkę robiłem z 2 lata temu....
Obrazek

Awatar użytkownika
squaier1
-#
Kontakt:

Post autor: squaier1 »

matixzoim pisze:Słuchaj wiem co mówię oryginalną grę wczyta bo PS2 ma wsteczną kompatybilność ja mówię o KOPII kolega miał PS2 i jak właczał kopie z PSX to nie wczytywało cały czas ekran z napisem aby włożyć poprawny dysk playstation! Ale jeszcze to zależy od mod-chipa jaki masz. Większość nie czyta kopiowanych z PSX bo po prostu twórcy nie myśleli o tym jak tworzyli ;)
Mi działają wszystkie gry z PSX, przeróbke robiłem niecały rok temu
Dla użytkowników tego forum udostępniam transfer na moje uploady na chomikuj.pl - Piszcie na priva

------------------------------------------------------

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Moja ps2 scph-50004 nówkę kupiłem od razu z chipem Ripper 1.0 w roku 2002/3 nie pamiętam dokładnie a rachunku nie mogę znaleźć i odtwarzanie gier z psx było już wtedy możliwe właśnie z opcją podwójnego resetu w tym modchipie, zamieszczam instrukcję jaką wtedy otrzymałem może się komuś przyda :)

Obrazek

Obrazek
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Matti
-#

Post autor: Matti »

Dzięki michael! Dzięki tej instrukcji odpaliły mi się kopie :D

ODPOWIEDZ