sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Gran Turismo 2 - Laser

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Gran Turismo 2 - Laser

Post autor: Quake96 »

Witam.
Mam problem ze swoim PSX. A więc do rzeczy:
Gdy odpalam np. Raymana 2 (płytka ma z dobre kilka lat i jest w średnim stanie, dużo małych rys) to PS chodzi wyśmienicie jak na ten stan płyty :) Tak samo jest z moim czyściutkim Tekkenie 3, nawet muzyka nie przycina, ew. czasem na sekundke zatrzyma :0 ale to rzadko (płytka ma kilka dni)

Lecz gdy odpalam Moje GT2 Simulation Disc to już jest problem. Płyta jest czyściuteńka, pomimo że ma prawie rok :P Wkładam płytę to normalnie wszystko odpala ale po tym obrazku z samochodami i napisami (o prawach autorskich itp, a w tle takie auta na miejskim torze) gra poprostu zawiesza. Jest tylko czarny obraz. ewentualnie po jakiejś minucie zaskoczy MENU ale po wyborze Simulation/New Game znów czarny ekran. Dla porównania GT2 Arcade jest nagrane na takiej samej płycie (Verbatim) i też jest czyste, ale chodzi bezproblemowo (nawet muza w menu nie tnie). Dlaczego tak jest, że te Simulation tak chodzi? zła kopia? Z tym, że raz zaskoczył mi License Test i chodziło. Kiedyś z tego co pamietam to chyba nawet w to grałem bezproblemowo, więc czemu nagle coś siadło? Laser był czyszczony z miliony razy jakby co :)

PS: Podaje firmę i stan płyt które odpalałem:
Tekken 3 (SONY) - Stan idealny, chodzi bezproblemowo
Rayman 2 (Phillips) - Stan dobry z minusem, chodzi jaknajbardziej bezproblemowo
GT 2 Arcade (Verbatim) - Stan Bardzo dobry +. chodzi bezproblemowo
GT 2 Simulation (Taka sama płyta jak Arcade) - Stan idealny z minusem, zawiesza się :(

Proszę o pomoc :P ewentualnie linki do wersji PAL w najlepiej pojedynczych partach (jeden part na płytę), może być torrent. Wiem że jest na forum ale wolałlbym torrenta :)
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Zła kopia obrazu / źle nagrane. Proponuję pobrać nowy obraz.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

jeżeli kiedyś ta kopia (przed rokiem) "chodziła bez problemu" to powodem może być płyta (nie szkodzi że to verbatim) spróbuj ją przekopiować z tym że jeżeli będzie dużo błędów odczytu to zrezygnuj i pobierz nowy obraz tak jak Witold napisał.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Ok, pobiorę odrazu nowy obraz. Tylko muszę poszukać wersji PAL jak już mam pobierać :) Niemniej jednak kolejne podziękowania dla Ciebie michael69, za pomoc oraz dla Ciebie Witold, :)
SCEE™

ODPOWIEDZ