To chyba oczywiste

tak właśnie padła moja konsola. Wsadziłem ten "zepsuty" laser i zablokowałem czujnik. Jedyne co zobaczyłem to obrót lasera konsoli przez 1 sekundę, a dalej lipa
EDIT: Jupikajej!!! Oglądając na YT kanał "PanGracz", nie mogłem już wytrzymać. Kolo nawijał o PSXie, podczas gdy ja miałem 4 "padliny". W końcu nie wyrobiłem i złożyłem konsolkę

Dokładniej to poskładałem tego SCPH-5502, w którym trzeba było wstawić laser, dolutować kabelek od chipu i poprawić go wizualnie. Prawie wszystko już zrobione. Jutro czeka mnie tylko "dopasowanie" lasera, czyli robienie dziury w komorze CD (w górnej części obudowy tak, aby pasował laser od SCPH-9002. Tymczasem napiszę co zrobiłem:
- Wymiana obudowy górnej na tę tuningowaną i wywalenie tego "guzika" od czujnika klapki (wygląda dobrze i nie żal jej "dziurawić", co muszę zrobić)
- Wstawiłem zasilacz od mojej padliny (SCPH-9002)
- Także z mojej padliny, przywędrował port padów (stary był "trochę" ubrudzony farbą olejną)
- Usunęłem te metalowe bolce, na które zakłada się laser (musiałem, bo i tak nie będą już potrzebne i znacznie przeszkadzały)
- Zablokowałem czujnik klapki (kilka papierków pomiędzy płytę główną, a tą górną blaszkę)
- Tutaj zapewne Witold mnie zje, ale nie miałem czym tego zrobić. Przykleiłem ten odlutowany kabelek na jego miejsce (zrobiłem to bardzo dokładnie i tak, aby stykał się tylko z tym z czym miał) w dodatku taśmą (tą brązową).
Konsola przeszedła test bez górnej obudowy i zarówno oryginały, jak i piraty chodzą znakomicie. Także jutro muszę "przerobić" komorę CD, tak aby pasowała pod ten laser
Daje linka do "testu": http://www.youtube.com/watch?v=_-bOoE92Icc
PS: Laser będzie inaczej ustawiony niż na filmiku!
A tu zdjęcia:
1. Obudowa, która po przeróbkach komory CD, wyląduje w konsoli
2. Zarys tego jak będzie ułożona płyta po zakończeniu przeróbek.
3. Przykład jak to wygląda w praktyce
4. Moja konsola (SCPH-5502), już poskładana do całości
PS: Co sądzicie na temat tej konsolki i mojego "sposobu" na laser od 9002 ??