sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 SLIM Czy warto zainwestować ?

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
lifo21
-#

PS2 SLIM Czy warto zainwestować ?

Post autor: lifo21 »

Witam wszystkich forumowiczów.
Jakiś czas temu naszła mnie ochota na stare dobre granie i myślę o zakupie konsolki PS2.
Przeglądając aukcje na allegro moją uwagę zwróciła właśnie ta :
http://allegro.pl/konsola-playstation-ps2-slim-2-pady-fremcboot-i2495309789.html
Zastanawiam się czy warto dać tyle za tę czarnulkę czy raczej rozejrzeć się za czymś tańszym.Dodam że bardziej myślę o graniu w kopie gdyż miałem już styczność z konsolką i swojego czasu wydałem trochę na gry i teraz nasuwa się moje kolejne pytanie jaki okres czasu może pociągnąć laser przy graniu w kopie oczywiście na płytkach SONY a nie jakimś badziewiu?
Proszę o opinie warto czy też nie i ewentualnie swoje propozycje.Z góry dziękuje.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Nie kupuj tego szmelcu. Po primo ja taki zestaw kupiłem w styczniu 2011 za 150zł. Po drugie jest to z angielskiego śmietnika. Poszukaj coś do 170zł. Więcej nie ma sensu płacić.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Za drogo! Tyle to bym może dał ale za nową konsolę. Szukaj konsoli do max 150zł. Tylko nie kupuj najnowszej slimki czyli scph-9000x bo nie każdą da się przerobić FMCB, a te z chipem dość często padają. Za 250zł mógłbyś kupić sobie ps2 fat z NA i dyskiem twardym wtedy nie musiałbyś się martwić o laser ;-)
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
lifo21
-#

Dzięki chłopaki za radę ;-) Rozesłałem info też do znajomych zobaczymy co z tego wyjdzie jak na razie szukam dalej, tomx1989 co do najnowszych slimek to wiem czytałem ;-)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Ja również tak jak tomx1989, polecam Ci szczerze, FAT'a z Network Adaptorem. Do niedawna sądziłem, że FAT z laserem w b.dobrym stanie to już marzenie, ale jak przesiadłem się na NA, to dopiero poczułem moc tego czarnego pudła ^^
SCEE™

Awatar użytkownika
lifo21
-#

FAT jakoś nie bardzo do mnie przemawia wyglądem i doborem części (sporadyczne aukcje allegro i droższe ) czytałem też że szybciej się grzeją przez to że mają wbudowany zasilacz ( lecz wydaje mi się to trochę śmieszne ). Dostałem info od kumpla że ma na sprzedaż i ma mi dać na dniach dokładniejsze info. nic więcej na razie nie mówię żeby nie zapeszyć :-P
Aha i jeszcze jedno konsola nie była przerabiana nigdy (czyt.FMCB czy grzebany laser) więc jak wrzucę kartę z wgranym FMCB to kopię odpalą nie trzeba już nic więcej robić wystarczy sama karta?
Przepraszam pytania może banalne,ale nie orientuję się w przeróbkach więc wole się upewnić. :lol:

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Tak wystarczy karta z FMCB potem tylko ściągasz gry i je patchujesz programem esr disc patcher i można grać

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

lifo21 pisze:FAT jakoś nie bardzo do mnie przemawia wyglądem i doborem części (sporadyczne aukcje allegro i droższe ) czytałem też że szybciej się grzeją przez to że mają wbudowany zasilacz ( lecz wydaje mi się to trochę śmieszne ). Dostałem info od kumpla że ma na sprzedaż i ma mi dać na dniach dokładniejsze info. nic więcej na razie nie mówię żeby nie zapeszyć :-P
Aha i jeszcze jedno konsola nie była przerabiana nigdy (czyt.FMCB czy grzebany laser) więc jak wrzucę kartę z wgranym FMCB to kopię odpalą nie trzeba już nic więcej robić wystarczy sama karta?
Przepraszam pytania może banalne,ale nie orientuję się w przeróbkach więc wole się upewnić. :lol:

Jak przeczytałem o tym że FAT się grzeje, to omal nie padłem... FATy nie grzeją się praktycznie WCALE... Jeśli nawet to tak, że nie wyczujesz tego nawet pod spodem obudowy... Za to slimy, to już "piekarnik" w porównaniu do FAT'a. Może nie grzeje się jakoś mega mocno, ale po poł godziny grania, konsola jest już "ciepła". Podczas gdy FAT może pracować non stop 5-6 godzin i wogóle nie odczujesz ciepła...

Jak wrzucisz FMCB, to aby odpalać kopie musisz mieć programik ESR (wgrywany na memorkę, zazwyczaj jest już razem z FMCB). I przed wypaleniem gry na płytę, musisz "spatchować" obraz płyty na komputerze. "czyste" kopie nie zadziałają.
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Z opowiadań znajomego wiem że slim wytrzymuje 14 godzin grania. Później się sam wyłącza i przez jakiś czas go nie włączysz. Przynajmniej model 75004. Na fat'cie można grać i grać.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

xzer0 pisze:Z opowiadań znajomego wiem że slim wytrzymuje 14 godzin grania. Później się sam wyłącza i przez jakiś czas go nie włączysz. Przynajmniej model 75004. Na fat'cie można grać i grać.
To też zależy od płyty głównej, bo albo masz płytę z cpu i gpu oddzielnie, albo z połączonymi cpu+gpu(APU). Oczywiście te połączonymi prockami są o wiele chłodniejsze.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
lifo21
-#

Quake96 co do grzania się tego FAT-a napisałem że przeczytałem to od pewnego użytkownika i dodałem że wydaje mi się to raczej śmieszne,ale nawiązując do tematu chyba znalazłem swoją "czarnulkę" u znajomego i na dniach raczej dokonam zakupu konsola była od nowości tylko u jednego właściciela więc to na wielki + model to 77004 czy jakoś tak więc FMCB zadziała z tego co czytałem a o to mi chodziło więc jestem prawie w domu :lol:
Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady/porady/swoje opinie. ;-)

EDIT:

Czarnulka od tygodnia już jest w moim posiadaniu tak że został tylko FMCB :-)
Chińskie karty mnie nie interere chce oryginał na którym bd sam FMCB czy to dobry wybór ? ;)
http://allegro.pl/karta-sony-8mb-mcboot-fmcb-pl-instrukcja-najtaniej-i2540380389.html

Z góry dzięki i przepraszam za stos pytań,ale wole się zapytać kogoś kto już w tym trochę siedzi niż potem żałować.

Awatar użytkownika
lifo21
-#

Czy ktoś może odpowiedzieć na moje pytanie ? :-/

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Powiem tyle - Na twoim miejscu nie kupywałbym oryginała na allegro, bo często trafiają się podróbki...

Idź do lokalnego sklepu z grami na konsole. Zazwyczaj posiadają oryginalne, używane memorki za 20-30zl ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
lifo21
-#

No wszytko ładnie pięknie tyle tylko że ja chcę kupić kartę razem z FMCB jak napisałem zresztą wcześniej a za 20-30 zł mowa jest o samej karcie a gdzie jeszcze wgranie.
Nie byłoby problemu gdyby jakiś znajomy miał przerobioną konsolkę.
Jak to mówią jest ryzyko jest zabawa tylko że sprzedający ma same pozytywy prawie wszystkie właśnie za aukcje z kartami.Najbardziej interesuje mnie czy programy wgrane na tej karcie są odpowiednie? ;-)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Programy możesz sam dodać ;) Napisałem w tym celu poradnik.

Btw. chcesz kupić oryginalną memorkę z FMCB :?: Jeśli tak to daj znać na PW, bo u mnie w lokalnym sklepie mają memorki po ok. 19zł (chyba) i jeśli chcesz to mogę zapytać czy jeszcze mają i ew. dogadamy się tak, że przelejesz mi 30zł ja kupie memorkę i od razu wgram FMCB ;)
SCEE™

ODPOWIEDZ