sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Medal Of Honor 1

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

piotr432
-#

Medal Of Honor 1

Post autor: piotr432 »

Witam !
Ściągnąłem pirata z TEJ STRONY wypakowałem na dwa pliki MOH.mdf i MOH.mds . Następnie pobrałem ePSXe i skonfigurowałem według TEGO PORADNIKA . Następnie zamontowałem obraz przez Deamon Tools . Po czym włączam grę po przez Run CDROM choć próbowałem także przez ISO ale zawsze kończy się na tym że cały ekran robi się czarny a w prawym górnym rogu widnieje ikonka pada ( co jest na zdjęciu )

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Post autor: Hudy »

Napęd powinien być w trybie SCSI i mieć zaznaczone wszystkie opcje (laser lock itd)

Ustaw sobie wtyczki na jakieś domyślne konfiguracje, jak gra zacznie działać to będziesz sobie ustawiał grafikę itp.

Zrób zrzuty z konfiguracją emulatora

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

W konfiguracji Cdrom w ePSXe musisz wybrać taki sam napęd, w którym montujesz obraz gry. Bez tego emulator zawsze będzie wyświetlał czarny ekran, gdyż nie jest w ogóle "naprowadzany" na obraz gry. Poniżej moja wypowiedź nakieruję cię na prawidłową konfigurację napędu:
Przejdź do Config\CDrom\Configure wybierz tutaj sobie "ePSXe CDR WNT/W2K core 1.7.0 i daj Configure, następnie musisz wybrać napęd (Select cdrom letter), do wyboru masz opcje np. First Cdrom(który to nie bierzemy pod uwagę chyba, że masz oryginała bądź kopię gotową do uruchomienia na PSX'ie) oraz "K", "L", "M", u mnie jest to napęd "L" u ciebie mogą być oczywiście inne np. O, P, R (przejdź do "Mój komputer" i sprawdź jak oznaczony jest wirtualny napęd, w którym zamontowałeś grę np. (L:) wybierasz ten po środku ("P") lub taki jaki masz ustawiony w Deamonie.

piotr432
-#

No dobra zrobiłem wszytko tak jak napisałeś Drakson niby gra się włączyła ale zawiesza się na tym

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Nie jestem pewien ale jeżeli gra zawiesza się na emulatorze to chyba jest coś nie tak z obrazem gry.

piotr432
-#

Aha a może znacie jakieś leprze źródło takie które na pewno będzie dobre
albo sam obraz jakoś wymienić ?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

W jakim formacie jest gra, jeśli są to pliki, "MDS" , "MDF" grę należy uruchamiać przez plik "MDS" gdyż z "MDF" będzie miał problemy, właśnie w postaci zawieszania się.

piotr432
-#

Ale ten plik MDF pisze że waży około 754 MB a ten MDS ma tylko 1 KB

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Zgadza się, ale w pliku MDS zawarte są konkretne dane/pliki itd. Mimo, że waży tak mało to, bez niego nie wypalisz gry tzn. wypalić się da, ale działać gra nie będzie (w przypadku konsoli). Dlatego plik MDS musisz zamontować np. do Daemon Tools i wtedy uruchomić grę poprzez File>RUN>CDROM. Powinno działać, gdyż nie raz przechodziłem takie przeboje z tym rozszerzeniem obrazu.

piotr432
-#

A więc tak zamontowałem obraz w Deamonie (Tools Lite ) a następnie włączam ePSXe i klikam File>RUNCDROM ale to samo wyświetla się ten obraz . Może trzeba coś nacisnąć żeby zagrać ?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Spróbuj jeszcze uruchomić normalnie grę poprzez File>Run ISO wybierając plik MDS, jeśli to nie pomoże to, raczej wina leży po stronie obrazu gry, gdyż niemożliwością jest, by emulator nie mógł sobie z tym poradzić.

piotr432
-#

Co odkryłem jak otwieram ten plik z winrara'a to nie mogę zamontować ten sam plik ze skrótem MDS bo pisze ze plik niby jest niedostępny
A przez Run ISO tylko jest czarny ekran

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi, zbyt chaotycznie napisane, ale jeśli tak jest tzn. że coś z obrazem jest nie tak. Sam miałem problemy z MoH'ami na ePSXe, dokładnie to, problem leżał po stronie rozszerzenia. Mdf sprawiał problemy, zaś dzięki mds wszystko śmigało prawidłowo, spróbuj pobrać obraz z innego źródła.

piotr432
-#

A znasz może jakieś darmowe źródło skąd mógłbym to pobrać ?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Grę znajdziesz na naszym forum TUTAJ ostatni post, z mediafire całkiem dobrze się pobiera.

ODPOWIEDZ