sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Problem z nagraniem AOE2

tutaj możecie szukać wszelkiego rodzaju pomocy której nie znajdziecie w innych działach

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Problem z nagraniem AOE2

Post autor: Zohan »

Ściągnąłem sobie z torrenta (w razie konieczności podam, gra zajmuje tylko 320mb) grę Age of Empires 2 na PlayStation2. Mam obraz mds oraz mdf. No to zaczynam nagrywać, alcochol, kreator nagrywania wybieram obraz, prędkość klikam "dalej" i wyskakuje "nieznany format zapisu!". Jak to? Wrzuciłem programem Daemon tools na wirtualny obraz płyty i alcocholem zrobie obraz. Zaczynam robić a tu "błąd sektora ####" i koniec robienia obrazu. A więc start na ECCRegen, biore skan i nic nie znalazło! Dodałem ten sector co był uszkodzony i wyskoczył błąd. Nie wiem co robić dalej więc napisałem.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

Post autor: OldShatterhand »

a daemon jest wogole do czegos potrzebny przy spalaniu plyt?
Ocalić od zapomnienia PSX

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

chyba wypalaniu
nie - chciałem poprostu sam zrobić obraz płyty a potem go nagrać.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

hm.. jak dla mnie MDS/pomocniczy/ jest walnięty, niestety cuemaker nie widzi pliku MDF /obraz/czyli plików alcohola, żeby zrobić drugi pomocniczy .cue, będziesz musiał spróbować zrobić konwert :arrow: http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=83 na .bin/.cue , jeżeli to nie pomoże (zatnie się) niestety będziesz musiał poszukać inny obraz,
trochę mnie zastanawia jak przeskanowałeś obraz ECCregenem, on też nie widzi plików alcohola, tak jak i CDmage, zresztą wiele programów nie widzi macierzystych plików alcohola, przez co gdy jest coś walnięte w nich, trudno wykonać coś innego niż konwert, aby móc cokolwiek próbować naprawiać.
pozdro.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Przekonwertowałem i nagrałem. Jest lepiej, bo właśnie zobaczyłem że musze mieć płyte CD najlepszych firm, czyli Verbatim albo Platinum, bo jak włączam to jest napis PlayStation2 i potem czarny obraz. Słysze że płyta sie rozkręca, ale zaraz potem sie uspokaja, a płyty CD w moim PS2 (może w innych też) znacznie słychać. Można będzie zamknąć.

PS. Sory że tak późno

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Świetnie...!!!
Hm... mała dygresja, myślę że teraz spokojnie możesz zmienić drugą część swojego podpisu ;-)
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

taaaa :D
już zmieniam ;)

ODPOWIEDZ