sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PSX 9002 brak obrazu

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

przemekwoj
-#

PSX 9002 brak obrazu

Post autor: przemekwoj »

Witam, dziś starałem się przerobić konsole PSX model 9002. Wcześniej wszystko było ok. Podczas montowania chipu facet, który sprzedał mi chip kazał mi wyłamać pin 157 i połączyć kabelkiem 2 punkty pokazane na zdjęciu. No to w pełni zaufania wyłamałem pin, zlutowałem te 2 punkty i obrazu brak. Co teraz zrobić, można to jakoś naprawić??..

szymon1003
-#

Post autor: szymon1003 »

Przerobienie konsoli nie jest łatwe mogłeś źle zlutować i konsola do wyrzucenia :shock: .
Ale mogłeś urwać jakiś kabelek i czeba go przylutować.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Jest stara zasada, że NIGDY NIE PRZECINAMY/ŁAMIEMY NÓŻEK I PINÓW. Zawsze lutujemy do pkt lutowniczego, a jeżeli się takowy zniszczył, idziemy po ścieżce do danej nóżki i do niej lutujemy kabelek. Prawdopodobnie płyta główna do wywalenia, pousuwaj wszystkie kabelki co lutowałeś i sprawdź czy konsola działa(laser, obraz i odczyt). Jeżeli nie ma czegoś z tego, po prostu płyta główna do wymiany, a starą można przerobić na części zamienne/ zanieś kolesiowi i powiedz, co się stało dzięki jego przepięknym radom. Jeżeli działa, przystąp do przeróbki jeszcze raz. Pozdrawiam

przemekwoj
-#

Post autor: przemekwoj »

No nic płyta do wywalenia ale ją sobie zostawię na części. Laser jest sprawny bo sprawdziłem u kolegi.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Ew. lekko jeszcze możesz jakimś drucikiem spróbować podłączyć pin do pkt lutowniczego 157, skoro do stracenia nic nie masz, tylko do zyskania. Jeżeli Ci się uda, przystąp do przeróbki raz jeszcze.

ODPOWIEDZ