sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PSX SCPH 5552 (PAL) Czyta tylko jedną płytę

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

przemekwoj
-#

PSX SCPH 5552 (PAL) Czyta tylko jedną płytę

Post autor: przemekwoj »

Witam, po poprzedniej przygodzie z PSX nabyłem nowego. Tata przywiózł mi z Niemiec konsole PSX SCPH 5552. Konsola miała założony chip classic podłączony pod 4 piny 1,5,6,8. Miałem jedną oryginalną grę, działa bez zarzutów, ale chciałem zagrać w coś innego no to nagrywam tekkena i próbuje odpalić. Najpierw wykasuje biały ekran a logiem PS, później czarny (czyli znaczy, że płyta jest czytana). I na tym koniec konsola się zacina. Tak samo z innymi grami. No to spróbowałem przegrać tą oryginalną grę i ku mojemu zdziwieniu działa. Wszystkie płyty nagrywałem tak samo alcoholem z profilem PlayStation z prędkością 8x. Wymieniłem chip na nowszy i dalej to samo, podłączałem po 7 o 4 piny , ale to nie skutkowało, dalej czyta tylko tą jedną grę. Dlaczego tak jest ?? Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że sprawdzałem na innym laserze i dalej tak samo.

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Jak przegrywałeś tę oryginalną grę? Tutaj jest poradnik http://www.swiatpsx.pl/viewtopic.php?t=3464
Dziwna strasznie sytuacja, domyślam się, że sprawdzałeś dużo gier i nie może być przypadkiem, że te ściągniete nie działają? Sprawdzałeś inne oryginały?

przemekwoj
-#

Post autor: przemekwoj »

Na innych oryginałach działa. Sprawdziłem już jakieś 10 płyt i tylko działa ta jedna (przegrana z mojego oryginału). Nie wiem o co chodzi.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Słuchaj bo to może być tak:
Zakładam, że na początku nagrywałeś Tekkena 3. Wszędzie są jakieś dziwne linki do tej gry, które zajmują 50-60mb. To jest jakiś rip. Odpalając to na emulatorze chodzi normalnie, ale jak to nagrywałem na swoją konsolkę (też 5552 z Niemiec :) ) to nie działało. Ale gdy ściągnąłem tą wersje co zajmuje więcej (chyba z 600mb) to Tekken śmiga aż miło. Masz naprawdę dobry model konsoli (moja działa już ponad 10 lat bez napraw), to pewnie wina gry :)
Ściągnij ewentualnie coś innego jeszcze, np. Dooma czy MediEvil i nagraj, powinno działać.
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

ODPOWIEDZ