sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

problem z portem padów i kart pamięci

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

komrad9
-#

problem z portem padów i kart pamięci

Post autor: komrad9 »

witam!
zagadnienie jest następujące:
1. mam kartę pamięci 8mb manty, uszkodzoną, w mcs1 i pady sony
2. karta jest uszkodzona, nie można jej sformatować
3. karta przewodzi w cudowny sposób sygnał do slotu pada i gdy wyjmie się kartę, psx nie widzi pada
4. gdy włożę inną kartę do mcs1 oryginalną sony, psx nie widzi pada a czasem i nie widzi karty, a czasem komunikat o braku pada pojawia się z częstotliwością co sekundę
5. Żeby było śmieszniej, kiedy wkładam 2 pada do 2 portu, psx nie widzi 1 pada w 1 porcie
6. kiedy włożę tą uszkodzoną kartę i pada do slotu 2, działa tak samo jak na slocie 1
7. kiedy włożę do mcs2 tę kartę sony, psx nie widzi pada w slocie nr 2

Wnioski:
Slot karty i pada zachowują się jak naczynia połączone,a powinny przecież działać niezależnie, psx "uzależnił" się od tej jednej karty, która jest przecież uszkodzona, jestem skazany na single player, bez możliwości zapisania stanu gry, wymiany karty, itd, ogólnie w czarnej dupie.

Rozebrałem konsolę, ale moduł padów i kart jest jeden, całościowy, nie na nic "na wierzchu".

Proszę o diagnozę i wskazówki, co z tym można zrobić, czy elektryk,elektronik jest w stanie sobie z tym poradzić?

Konsolka jest przerobiona, model SCPH-7502, mam ją od 2000 roku, może wcześniej, jak dotąd bezawaryjna.

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

posprawdzaj koble w środku popartz czy te blachy są dobre (od wejść ) lub kup nowe wejścia w naszym sklepie i wymień monaż jest prosty

ODPOWIEDZ