sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Talerzyk w PSX

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Talerzyk w PSX

Post autor: Quake96 »

Siemka wszystkim.
Nadchodzę z kolejnym problemem z moim PSX. Mianowicie zrobiłem już chyba wszystko w "doskonaleniu" mojej konsoli. Poza jednym... Tależyk/trzpień trzymający płytę buja się niczym statek UFO. Nie mam pojęcia jak to badziewstwo wpyrostować. Gdy próbowałem wyciągnąć tależyk jedyne co mi się udało to podważyć go... Jak to wyjąć bez użycia chamskich metod (wyciąganie na siłę), bo chciałbym wreszcie pozbyć się tego problemu.\

Z góry dzięki za pomoc ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

W moim poradniku masz napisane, jak go bezpiecznie wyjąć. Niestety trzeba użyć siły :P

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Jako, że mój net strasznie muli to poradnik się łądował, a ja próbowałem sam sobie poradzić, i udało się :)
Jednak to nic nie dało :/ widze że tależyk jest prosty, a płyta się dalej buja :/ Czyli to wina trzpienia, który widocznie już nie wyrabia.
Dobra ja lece szukać po jakichś starych CD-ROMach trzpienia, a ty łap pomógł za chęci :)
SCEE™

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Nigdy nie używaj innych tacek, niż tych ,,autoryzowanych''. ew. szukaj po sprzęcie sony.

A wina jest tego, bo tacka jest już wyrobiona, i się giba :D

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ja tej tacki nie montowałem :P Już taka była. Ale narazie nie bd szukał do wymiany bo mimo, że płytka się "giba", to jeszcze płyty chodzą b.dobrze :)

PS: Niedługo może dostane drugą obudowę do PSX, albo nawet konsole z uszkodzonym laserem (kumpel nie wie czy ma samą obudowe czy całą konsole z padniętym laserem), to może stamtąd wezmę trzpień :P Ale obudowa pójdzie pod "Tuning".
SCEE™

ODPOWIEDZ