sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Karta pamięci Problemik

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

mateusz1500
-#

Karta pamięci Problemik

Post autor: mateusz1500 »

Witam mam kartę pamięci 8mb i normalnie mi działa zapisuje ale pokazuje tylko 15bloków i już mam je zajęte i nie mogę dalej na niej kodować to jak zrobić żeby przeskoczyło na inne bloki te wolne.Proszę o szybką odpowiedz.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

mateusz1500
-#

ale jeszcze bo jak naciskam selekt i r1 albo r2 to mi przeskakuje ale jak puszczę selekt to znowu wraca mi na 7 gdzie mam zapisaną grę to jak to zrobić żeby jak np dam na 3 to żeby tak już zostało

[ Dodano: Czw 12 Mar, 2009 21:18 ]
Proszę o szybką odpowiedz bo nie wiem co robić

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

ale robisz to oczywiście w menu karty a nie na grze?
bo jeśli tak tz. w menu i tak ci się to robi to masz felerną kartę też taką miałem ale wtedy była nowa i mi ją wymienili na inną i wszystko było już ok.
a tak nawiasem mi się co prawda nigdy na tej wymienionej nie zdarzyło ale w tamtych czasach czytałem playerstation i użytkownicy narzekali na te karty że gubią save'y.
pozdrawiam
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.

mateusz1500
-#

robiłem to w menu karty i jak z 7 dałem np na 2 i puściłem selekt to mi znowu wracało na 7.Czyli mam rozumieć że karta jest popsuta ??????

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

wiesz sprawdź jeszcze u kumpla, tyle mogę ci poradzić, wtedy będziesz miał pewność czy to karta czy np. coś z twoim portem, a propos w drugim porcie to samo jest?

mateusz1500
-#

to samo jest a mam jeszcze orginalną kartę 1 mb to normalnie chodzi więc to raczej nie porty

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

ja bym spróbował tak,(ale to ja), tylko jak się zdecydujesz to na własne ryzyko!!!!!!!!
bo jak wiadomo a może i nie, nie robi się takich rzeczy!!!
trzymaj selekt przerzuć np. na trzy i trzymając selekt wyciągnij kartę, potem wyłącz konsolę włóż kartę i włącz z powrotem.
jakie jest ryzyko - w najgorszym wypadku spalisz bezpiecznik portu karty!
dlatego zastanów się czy warto, może lepiej dokupić na alegro 1 mb są po 9 zł.
wybór należy do Ciebie.
Narka.

mateusz1500
-#

aha to nie będę ryzykował kupie sobie nową kartę :-)

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Post autor: LowRider »

Wybaczcie,że się podepnę ale kupiłem taką kartę ---- http://www.allegro.pl/item596303592_kar ... 72_mb.html i niestety nie wiem jak jej używać... Czy wogóle da się ją urzyć... Sposób z select + R1, R2 nie działa...
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

ale używasz ją w PSX a nie w PS2? Bo takie karty nie działają w ps2 tz. "sposób z selektem" nie działa w ps2 czyli nie można przełączyć bloku, można przełączać tylko w psx.
natomiast w ps2 można na niej zapisać i odczytać, ale tylko z tego bloku jaki jest akurat "pozostawiony",

Awatar użytkownika
LowRider
-#
Kontakt:

Post autor: LowRider »

Problem rozwiązałem :) Po Prostu naciskałem select i R2 (błąd) i nie patrzyłem na wyświetlacz , po jakimś czasie spróbowałem snów Tylko z L1 ,R1 i patrzyłem jak się przełączyło na 71 sekcje z 72 ... I już było dla mnie jasne ,jak to się robi ... 1080 bloków czeka na zapełnienie :p W końcu Diablo ma miejsce na te 10 bloków :lol:
89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika.Jeżeli należysz do tych 11%, wlep to do podpisu

ODPOWIEDZ