sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Długie ładowanie się płyt

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

hazor90
-#

Post autor: hazor90 »

Wiedziałem, że ktoś się odezwie, że benzyna (pisałem - EKSTRAKCYJNA) lub alkohol (pisałem - IZOPROPYLOWY) jest takie szkodliwe dla soczewki, że och i ach. :D Ale dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Nie wyznaje się dokładnie na rodzajach alkoholu ;) W końcu powszechnie używa się go do picia :P

Poza tym wolałem ostrzec...
SCEE™

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

hazor90, tak jak pisałem jeżeli nie chcesz uszkodzić soczewki to użyj IPA (czyli tego alkoholu izopropylowego) broń Boże benzyny ekstrakcyjnej.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

hazor90
-#

Post autor: hazor90 »

Akurat benzyna ekstrakcyjna też służy do czyszczenia optyki :P

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

Sorry mój błąd wybacz.
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

optyka to szerokie pojęcie...
benzyna ekstrakcyjna to produkt odrzutu z benzyny paliwowej oczyszczony wodą stąd nazwa ekstrakcyjna... - nie jest "czystym" produktem.... nadaje się do czyszczenia np. soczewek okularów gdzie po czyszczeniu w/w preparatem możemy za pomocą szmatki "doczyścić" ewentualny osad.... w przypadku soczewki lasera takiej możliwości raczej nie mamy, dlatego używa się bardzo wysokiej czystości alkohol izopropylowy który po odparowaniu nie pozostawia żadnego osadu i jest obojętny na reakcję z powłoką ochronną soczewki - CLEANSER IPA.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ