1. Czy to możliwe że przez "podkręcenie" lasera był problem z konsolą?
2. Czy nieumiejętne "podkręcenie" może mieć wpływ na problemy konsoli z odczytywaniem płyt?
3. Czy jest możliwość tanio zakupić laser.
Po tym zdarzeniu chciałem jeszcze raz "sprawdzić" środek konsoli i przypadkowo urwałem jedną lute od CHIPU, szczęście że zapamiętałem gdzie ta luta była umiejscowiona. Ale jedna była już wcześniej urwana.
1. Czy możliwe że przyczyną czarno-białego koloru w grach NTSC jest właśnie luta ( zdjęcie postaram się wysłać od pon. ponieważ konsola jest u szwagra. )
2. Czy jest może ktoś kto się zna i pouploadowaniu zdjęć mi pomoże?
Teraz opiszę konsolę PSOne, tą konsolę dostałem od znajomego za zamianę na kabel USB od SonyEricsoon'a. Twierdził że ją rzucał i kopał -_- Play po dokładnym wymyciu wygląda jak nowy. Ale konsola odpala tylko mam problem z kółkiem do płyt. Kółko się zablokowało i musiałem wyłamać część ponieważ śrubki blokowały obrót.
1. Czy jest możliwość "przeszczepienia" kółka od napędu z laptopa. *Zdjęcia na samym dole.
2. Czy muszę zmienić cały napęd?
3. Czy konsola wygląda na maltretowaną?
A teraz mam pytanie jeśli chodzi o wypalanie płyt, jaką firmę płyt polecacie? Ja używałem Verbatim ale nie zawsze działało. Oraz jaki program polecacie do wypalania gier? Użytkowałem NERO i opcję playstation ale często płyta się nie nagrywała. [[Jak "przeszczepie" kółko od laptopa to będę nagrywał od siostry ponieważ mój laptop to "próchno"]]
Musiałem przygarnąć konsole, chociażby miały tylko leżeć. Ale teraz chcę pograć w stare gry, powspominać sobie dzieciństwo.
Teraz przedstawię zdjęcie konsoli PSOne, oraz napędu konsoli i laptopa.