sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

Laser

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Laser

Post autor: Hudy »

Witam

Zakupiłem laser troszku używany i jest taki problem ze on jest chyba podkręcony (Potencjometr oczywiście) ??????

A jest dziwny ponieważ nie ma krzyżyka na potencjometrze a jest coś w rodzaju płaskiego śrubokręta czyli:

12
:::::
9 :-- --: 15
:-- --: Jest tak te linie małe to kierunek podkręcenia wydaje się jak by było na 15
:::::
6

A to śmierć dla lasera i właśnie nie wiem czy to jest na 12 czy na 15 ....

może załączę zdjęcie..

[ Dodano: Wto 21 Kwi, 2009 20:12 ]
Proszę o szybką odpowiedz !!!!

Zależy mi na tym dziękuje :)

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

nie ten potencjometr nie został przekręcony w celu podkręcenia lasera, jest po prostu inny
gdyby był podkręcony aż na piętnastą (prawe ramię) to by ci czytał RW, a sprawdź , nagraj coś na CD-RW a zobaczysz że się gra nie załaduje, bardzo częste potencjometry występujące w psx mają kształt wycięcia taki " _I_ " a twój nie ma tego ramienia do "góry" a to według niego kręcisz (podkręcasz laser ) i tą pionową kreskę nazwijmy "wycięciem do góry" ,a jak widzisz dwa ramiona poziome też wskazują 9 i 15 godz.
tak więc ty podkręcając laser musiał byś tak ustawić !!! taśmę !!!, aby któreś z tych ramion (wybór należy do ciebie) wskazywało dwunastą, i dopiero kręcić z tej pozycji:
między pierwszą a drugą godz. :arrow: bezpieczne podkręcenie starego lasera
między drugą a trzecią :arrow: no tu zaczyna czytać CD-RW ale jak słusznie zauważyłeś "a to śmierć dla lasera"
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Hudy
-#
Kontakt:

Post autor: Hudy »

Dziękuje za pomoc :)
Problem został rozwiązany.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ