Montaż chipu do 7002
Moderator: Moderatorzy
Montaż chipu do 7002
Witam!
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem szaraka (7002) i czekam aż dotrze do mnie chip z allegro.
Pytanie jest następujące: Czym różni się montaż chipa na 4 kabelki od montażu na 7 przewodów ? Nie lutowałem nigdy takich małych elementów więc szczerze mówiąc korzystniej było by mi podłączyć tylko 4 ^^
Niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem szaraka (7002) i czekam aż dotrze do mnie chip z allegro.
Pytanie jest następujące: Czym różni się montaż chipa na 4 kabelki od montażu na 7 przewodów ? Nie lutowałem nigdy takich małych elementów więc szczerze mówiąc korzystniej było by mi podłączyć tylko 4 ^^
-
Jest tak jak mówisz czyli 2 opcje.
4 Kabelki - Chip ten zostaje włączony razem z konsolą w momencie naciśnięcia przycisku POWER w PSX ale nie zostaje wyłączony ! Do końca pracy konsoli.
7 kabli - Chip ten również zostaje włączony po naciśnięciu POWER w PSX ale po wczytaniu gry samoczynnie się wyłącza więc nie obciąża zasilania i jest niewykrywalny.
Teraz jak lepiej zamontować ?
Wybór należy do ciebie pamiętaj tylko ,że ...
Jeśli zamontujesz na 4 kabelki możesz grać w gry wielopłytowe (np. Final Fantasty VIII) oczywiście tyczy się tylko piratów oryginały wielopłytowe będą działać
A jeśli zamontujesz na 7 kabelków ? Nie pograsz w te wielopłytowe gry ale za to elektronika PSX-a będzie miała "lżej" ponieważ nie będzie musiała zasilać CHIPA oraz
CHIP będzie nie wykrywalny czyli tak jakby go nie było. Rozumiesz ?
UWAGA !!! Nie promuje piractwa i zachęcam cię do kupowania oryginalnych gier a czy nie cieszy cię cała półka pudełek z oryginalnymi grami od PSX-a ?
Trochę się rozpisałem ale trudno mam nadzieje ,że rozumiesz .
4 Kabelki - Chip ten zostaje włączony razem z konsolą w momencie naciśnięcia przycisku POWER w PSX ale nie zostaje wyłączony ! Do końca pracy konsoli.
7 kabli - Chip ten również zostaje włączony po naciśnięciu POWER w PSX ale po wczytaniu gry samoczynnie się wyłącza więc nie obciąża zasilania i jest niewykrywalny.
Teraz jak lepiej zamontować ?
Wybór należy do ciebie pamiętaj tylko ,że ...
Jeśli zamontujesz na 4 kabelki możesz grać w gry wielopłytowe (np. Final Fantasty VIII) oczywiście tyczy się tylko piratów oryginały wielopłytowe będą działać
A jeśli zamontujesz na 7 kabelków ? Nie pograsz w te wielopłytowe gry ale za to elektronika PSX-a będzie miała "lżej" ponieważ nie będzie musiała zasilać CHIPA oraz
CHIP będzie nie wykrywalny czyli tak jakby go nie było. Rozumiesz ?
UWAGA !!! Nie promuje piractwa i zachęcam cię do kupowania oryginalnych gier a czy nie cieszy cię cała półka pudełek z oryginalnymi grami od PSX-a ?
Trochę się rozpisałem ale trudno mam nadzieje ,że rozumiesz .
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC
Jak najbardziej rozumiem tylko niektore tytuły ciezko zdobyc w poczciwym stanie.
Wracając do chipu. Czy montaż 4kabelkowy wyraźnie obciąża konsole? W sensie czy jest do dla niej mocno szkodliwe? Nie chciał bym ugotowac szaraka po miesiacu użytkowania, no i myślę że tytuły wielopłytowe też by się znalazły. Jestem w kropce
PS niezła kolekcja
Wracając do chipu. Czy montaż 4kabelkowy wyraźnie obciąża konsole? W sensie czy jest do dla niej mocno szkodliwe? Nie chciał bym ugotowac szaraka po miesiacu użytkowania, no i myślę że tytuły wielopłytowe też by się znalazły. Jestem w kropce
PS niezła kolekcja
-
Nie moja chcialem tylko pokazać jak pięknie może taka kolekcja wyglądaćsiasin pisze:PS niezła kolekcja
Co do tematu to powiem Ci ,że nie wiem ale pomiary kiedyś zrobie. Nie sądzę aby twój szaraczek padł z przegrzania bardziej się boj lasera ! Jeśli bedziesz nagrywal na byle czym to daleko nie zajedziesz ale też zależy ile bedziesz gral na piratach Ja tam to pròcz CRASHA,FINAL FANTASTY VIII ORAZ DRIVERA 2 nie pirace !
Powiedz mi jeszcze w jakiej komdycji masz laser ?
Moje konsole:
-
No więc raczej jak tyle osób ma przeróbkę to będzie dobrze. Kiedyś pod koniec lat 90 to prawie wszyscy mieli przeróbki. Z tą różnicą ,że wtedy laser był nówka nie używany.
Powiedz mi na jakich płytkach nagrywasz/będziesz nagrywać ?
- Jest to bardzo istotne a od siebie polecam Verbatim AZO tanie a jednak dobre
A twój laser czyta płyty mocno porysowane ?
Powiedz mi na jakich płytkach nagrywasz/będziesz nagrywać ?
- Jest to bardzo istotne a od siebie polecam Verbatim AZO tanie a jednak dobre
A twój laser czyta płyty mocno porysowane ?
Moje konsole:
-
Ja polecam VERBATIM CD AZO są one bardzo tanie ale też bardzo dobre
A co zjesz jutro na śniadanie ?
A co zjesz jutro na śniadanie ?
Ostatnio zmieniony pn 23 lut, 2015 11:47 przez Game Master +++, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje konsole:
-
Przykro mi ale kontrakt zabrania mi tego Tobie powiedzieć. Jednak nie musisz się bać zaraz namierzymy twoje IP i wyślemy komandosów aby Cię zgarneli do pakiA to jakis wywiad srodowiskowy czy co?
Ale polecam wzięcie udziału w Ankiecie na temat piractwa (link poniżej)
http://swiatpsx.pl/10906.htm
Moje konsole: