sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Czy dobrze kupiłem?

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Firzen
-#

Czy dobrze kupiłem?

Post autor: Firzen »

Witajcie.

Ostatnio zakupiłem Play Station 1 (stare dobre czasy ciupania w Crasha ^^) nie przerobionego. Model SCPH-7502 z jednym Joyem, bez kabli, (o to się nie dygaj, mam specjalnie do tego kable, od drukarki (czyli zasilacz xD) i do telewizora. I teraz moje pytania:
1. Czy symbol z tyłu konsoli "Made in Japan" ma wpływ na konsole? (tzn czy musze specjalnie znaleść gry z japonii czy normalnie we wszystkie moge grać?
2. Da się jakoś grać na piratach bez modchipa? Mój kuzyn ma wykałaczkę w miejscu gdzie zamyka się klapka i płyta mu się kręci z otwartą klapką, i w którymś tam momencie zmienia płyte i mu pirat chodzi na nie przerobionym.

metalx
-#

Post autor: metalx »

Po.1 Made In Japan Oznacza NSTC (czy jakoś tak :P) a Made In Europe Oznacza PAL!
Po.2 Taki sposób jest nie bezpieczny można laser uskodzić :-/
Makumba Makumba XD

Awatar użytkownika
Gicha7
-#
Kontakt:

Post autor: Gicha7 »

metalx pisze:Po.1 Made In Japan Oznacza NSTC (...)
Dokładniej to NTSC...i NTSC jest także stosowany w USA.
A co do sposobu bez modchipa...nie polecam. Sposób twojego znajomego może zniszczyć laser. A jeżeli chcesz, aby Twoja konsola pochodziła przez troche czasu [a że tu juz historia to najlepiej jak najdłużej dla potomków :D] to polecam Ci modchipa. Aczkolwiek musisz pamiętać, że przeróbka także nieco szkodzi laserowi, ale już nie w takim stopniu. Poszukaj czy jeszcze gdzieś przerabiają PSX [czy tam PSone, zależy co masz]. Jak tak to napewno teraz już jest to nie drogie i możesz spokojnie się wyposażyć w chipa ;)

ODPOWIEDZ