Projektowanie plakatów, Google Ads Kurs, notariusz katowice, Rolety, mennica polska, sztabka złota, złote monety, złoto, srebrne monety, Wróżenie z kart, testy do policji, Toner do drukarki

Dualshock 2 do PSX-a ?

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Dualshock 2 do PSX-a ?

Post autor: Game Master +++ »

Witam, chciałbym kupić pada do mojego PSX-a i myślę ,że lepiej byłoby kupić DS2 ponieważ może w przyszłości będę mieć Playstation 2. Więc to tak na zapas tylko nie jestem pewien czy zadziała ???
Jedni mówią że działa a inni ,że tylko podróby działają ? Więc jak jest ?

Pozdrawiam !
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Arkl1t3
-#
Posty: 387
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 14:31
Lokalizacja: król. rząd. złodziei

Post autor: Arkl1t3 »

pad ps2 dziala na 100% z ps1, posiadam i czasem uzywam.
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

Dziękuję za wiarygodną informacje. :-D

Mam tylko pytanie czy DS2 jest wygodniejszy od DS ?
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Arkl1t3
-#
Posty: 387
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 14:31
Lokalizacja: król. rząd. złodziei

Post autor: Arkl1t3 »

dla mnie ds1 jest jakby bardziej solidny w dotyku, ciezko to opisac, musialbys wziac do reki oba by zobaczyc o co mi chodzi. DS1 jest tez lepszy jesli chodzi o bardzo szybkie wciskanie klawiszy, szybciej reaguje np w gry typu tekken wole grac na ds1 gdyz ma przyciski cyfrowe i wystarczy lekko wcisnac by zalapalo ALE DS2 ma cos czego nie ma DS1 mianowiscie analogowe przyciski (czułe na siłe nacisku) ktore sa wymagane do niektorych gier ps2 a pewne gry wrecz "blokuja" sie jesli nie jest podlaczony DS2 no ale to tylko w grach na ps2. Poza tym ze ds2 jest wymagany w pewnych grach na ps2 to mysle ze reszta to juz tylko kwesta osobostych preferencji. Aha kabel od DS2 jest troche dluzszy. kształtem te pady nie roznia sie niczym, moze milmetr roznicy to wszystko, wiec w rekach lezy tak samo.
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

Dłuższy kabel ? Mi to bardzo pasuje ponieważ gram daleko od TV :-)
jesli chodzi o bardzo szybkie wciskanie klawiszy, szybciej reaguje np w gry typu tekken wole grac na ds1
Czy to duża różnica bo ja też lubię grać w tekkena. Głównie chodzi o to ,że nie chce wydać na DS1 jak DS2 jest tylko ciut droższy a pasowałby już do PS2.

PS: Teraz mam SONY CONTROLLER SCPH-1080 i jest w miarę ok :-P
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Arkl1t3
-#
Posty: 387
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 14:31
Lokalizacja: król. rząd. złodziei

Post autor: Arkl1t3 »

no ogromnej roznicy nie ma, w ds2 minus jest taki ze musisz mocniej wciskac a to odbija si ena szybkosci;p ale da sie bez problemu grac, kwestia przyzwyczajenia
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

Dziękuje póki co będę grał na moim starym padzie a na DS2 będę polował. Ale kupie raczej jak jakaś gra będzie tego wymagać albo zacznie się psuć (boże nie daj !) .

Dziękuje za pomoc !
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

I jeszcze jedno pytanie czy DS2 jest wykrywany jako DS1 ? Np. w grze APE ESCAPE ? ;-)
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Arkl1t3
-#
Posty: 387
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 14:31
Lokalizacja: król. rząd. złodziei

Post autor: Arkl1t3 »

posiadam ape escape orygiał wiec pozniej sprawdze, to jedyna gra ktora sprawdza i wymusza tego pada ale sprawdze czy pojdzie z DS2, choc raz mi krzyknelo ze nie ma pada jak gralem na ps2 ale tylko raz, potestuje dokladnie i dam znac
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

Dzięki ! :-)
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

Arkl1t3
-#
Posty: 387
Rejestracja: wt 22 cze, 2010 14:31
Lokalizacja: król. rząd. złodziei

Post autor: Arkl1t3 »

tetowalem i na psx ape escape zalapal pada od ps2 bez problemu
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB

Game Master +++
-#
Posty: 56
Rejestracja: pn 16 lut, 2015 11:44

Post autor: Game Master +++ »

Fajnie !~ :mrgreen:
Moje konsole:
Playstation Super Slim SCPH-????
Playstation SCPH-9002 + PAD + MC

kalinabors
-#
Posty: 16
Rejestracja: sob 17 sty, 2015 16:09

Post autor: kalinabors »

Super :D

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Posty: 380
Rejestracja: sob 28 sty, 2012 22:08
Lokalizacja: Olsztyn City
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

Nie odkopujemy postów na siłę. // Zamykam
_________________________________
Fan Sony oraz ich konsol, gracz retro. Siedzi tutaj od 2012...

Zablokowany