sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PSX Problem z czytaniem płytek

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Banbax
-#

PSX Problem z czytaniem płytek

Post autor: Banbax »

Witam.
Mam PSX od około 8 lat. Staruszek ledwo zipie. Ale gdy włączam konsole, pokazuje sie że jest system(białe tło i znaczek sony, potem Cd player i memory card{memorke czyta}) ale gdy wkładam płytkę, laserek czyta dokładnie 2 razy. Po wykonanych 2 obrotach talezyka i 2 "czytnięciach" laserka, zatrzymuje sie (moge np. wejść na memorke itp.). Nie czyta zadnych płyt. Próbowałem czytać płytki w pozycji pionowej - Bez rezultatów. :/ Moja konsola to SCPH-7002 (PAL)(przerobiona)

Prosze o pomoc !

Awatar użytkownika
LukasTe
-#
Kontakt:

Post autor: LukasTe »

Poczytaj inne tematy na forum dotyczące lasera, problemów z czytaniem płyt itd. Nie ma się co dziwić, że po tylu latach konsola może mieć z tym problemy. Nowy laser do kupienia na allegro jeśli ten nie ozdrowieje..

dragon1295
-#

Post autor: dragon1295 »

Rozkręć konsole i przy taśmie od lasera jest pokrętło, przekręć go MINIMALNIE w lewo lub prawo.

Przynajmniej mi to pomogło :) :-P

ODPOWIEDZ