sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Płyty mi się ślizgają i czytnik gło

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

berti
-#

Płyty mi się ślizgają i czytnik gło

Post autor: berti »

Tak jak w temacie. Płyty mi się ślizgają, kupiłem psx za 60 zł i ma ułamane połowę tacki pod kółkiem, płyty się ślizgają jak napęd przyśpiesza, mogę grać z otwartą klapką, czytnik czasami tak piszczy często, laser czyta dosyć dobrze(muzyka ani filmy się nie tną itp.) Płyta się ślizga, gdy np kółko kreci się i przyśpiesza, ALBO KRĘCI SIĘ I NAGLE SIE W DRUGĄ STRONĘ KRĘCI TAK NA 1/10 SEK. Mam na niego 2 tyg gwarancji. Model Scph 9002. Oddać czy to normalne, albo może da się jakoś to naprawić ?

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Póki jest gwarancja to lepiej go oddać i później cieszyć się sprawną konsolą, jeśli chodzi o to, że płyty się "ślizgają" to taka rzecz nie powinna mieć miejsca, ale z racji, że tacka jest uszkodzona to jest jak jest. Można oczywiście na własną rękę kupić tackę(allegro), ale po co kiedy masz gwarancję.

Awatar użytkownika
Zohan
-#
Kontakt:

Post autor: Zohan »

Dokładnie, oddaj na gwarancję, póki masz. PSX jest cichy, więc nie powinien hałasować.

BTW. nie wiedziałem że są jeszcze gwarancje na PSXa :P
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na Obrazek pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na Obrazek!

Awatar użytkownika
kapcior7
-#
Kontakt:

Post autor: kapcior7 »

a ja nie wiedziałem że na spch 900X można filmo oglądać chyba nie dvd a svcd nie działa więc o co kaman a być może odpalasz je z pendive ?? ;D

a co do tematu to spróbuj tacę docisnąć bo ja mam to tak rozjechane że jak wyciągam płytę to kóło razem z płytą schodzi ;D

berti
-#

Post autor: berti »

Hahaha filmy czyt. W GRACH się nie tną :D :D

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

jemu chodzi o to że filmiki się nie tną...., a nie że ogląda filmy :lol:

------------------------------------------------------
oczywiście tackę, musisz wymienić, gdzieś na naszym forum zamieściłem (potem poszukam jak będziesz zainteresowany) jakie ustawienie zrobić, po wymianie tacki od razu napęd ci się uspokoi /zakładam że są to takie częste zgrzyty/ powodowane jest to tym że laser "gubi" odczyt i robi często "wtórność", przez co objawia się to częstymi "zgrzytami".
tacka to podstawa prawidłowego odczytu i cichego "chodzenia" napędu. , wymiana to naprawdę "mały pikuś" oczywiście jak wie się jak ją ustawić i gdzie naciskać, bo łatwo można ją złamać, tak więc kupuj na allegro bo to naprawdę wymiana to żadna filozofia a konsolka skoro oprócz tego dobrze się sprawuje to warto ją zatrzymać.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ