sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Co to jest to Platinum?

PSX od strony technicznej, pomoc

Moderator: Moderatorzy

Maxim128
-#

Co to jest to Platinum?

Post autor: Maxim128 »

Witam.

Dopiero zaczynam zbierać gry na PSX. Na razie mam dwie(naprawdę tylko dwie). Obie są z napisem PlayStation Platinum i mają srebrną płytkę(od strony okładki oczywiście). A jak patrzyłem na Allegro to wiele gier ma normalne kolorowe okładki.

I mam pytanie co to jest to Platinum? Jakaś limitowana edycja? Sa jakieś różnice w grze normalnej i Platinum?

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Do serii Platinum trafiają w teorii najlepiej sprzedające się/najlepsze gry. Nie pamiętam dokładnie ile gra musi mieć sprzedanych egzemplarzy, żeby była w Platinum wydana. Ale to w teorii. W praktyce kryterium serii Platinum chyba nikt nie zna, a takowa jest na każdej konsolce SONY. :D
hasło do moich uploadów: 1234

Awatar użytkownika
AmOn
-#

Post autor: AmOn »

Poszukałem w necie i piszą, że gry Platinum mają co najmniej rok, ale czy to prawdziwe informacje, to nie wiem. Wydaje mi się, że trafią tam te najlepsze z najlepszych gier. Najbardziej popularne, największa ilość sprzedaży i inne duperelki.
Obrazek

ODPOWIEDZ