kakao14, nikomu nie zabraniamy. Ale gameplay musi byc dobrej jakości. Zrób jakiś filmik, wyślij, jeśli będzie dobry, to oczywiście wrzucimy go na kanał.
Ok, nagraj w rozdzielczości minimum NTSC 30FPS. Co do komentarza to ja to robię tak, że najpierw nagrywam filmik, (jest do ściągnięcia patrz posty wcześniej) przeglądam menu, kilka opcji i zaczynam, grę od początku. Gram 10 ok 20 minut w sumie. Kończę nagrywać i uruchamiam Camtasia Studio. W tym programie edytuję niektóre rzeczy, m.in wyrzucam większość loadingów itp. Skracam do 10 min filmik zapisuję jako a*avi. Następnie biorę VirtualDub'a i konwertuje na *avi o mniejszej wielkości. Potem zabieram sie za pisanie komentarza. Piszę komentarz i czytam. Powinien mi on zająć mniej więcej 10 minut. Potem uruchamiam filmik i nagrywam komentarz synchronizując go z filmikiem.
kakao14, nie ma czym najlepiej. Każdy wybiera program który sie mu najbardziej podoba. Ja używam Catasia Studio, gdyż oprócz możliwości nagrywanie filmów z dźwiękiem ma opcję ich edycji. Ma jednak wadę. jest droga. Dlatego torrenty musiały iść u mnie w ruch . A dźwięk najlepiej nagrać w Audacity. Jakościowo wypada najlepiej i jest darmowa.
Stalliion, jeszcze nie. Narazie jak widzisz pracujemy nad odpowiednią ilością filmów, żeby kanał utrzymał jakąś ciągłość w wyawaniu filmów, a nie na początku 10 a potem przez pół roku nic.
Proponował bym założyć do tego temat/dział (lepiej dział) i tam wrzucać filmiki. Gdyby było na YT, łatwiej by się oglądało. Filmik 150mb nie każdemu ściągnie się w 3 sek...
Pomóż rozwinąć opcje oceniania wstawek gier! Jeżeli linki się podobają, kliknij na pod tematem, jeżeli nie, to kliknij na !
Zohan, narazie zbieramy materiały. Filmiki wrzucimy na YT po ostatecznej obróbce i po dodaniu i złożeniu wszystkiego do kupy. Narazie to tylko tworzymy, żeby potem utrzymać ciągłość w wydawaniu filmów. Sądzę, że po uzbieraniu ok 20 filmów ruszymy z kanalem.