Piszę ten temat, ponieważ chcę zapobiec fali tematów od pijawek pt. "Dajcie na inny serwer"...
Nie mam zamiaru obrażać tutaj nikogo, ale jeśli uploadować, to na darmowe serwery, a chomikuj.pl nim do końca nie jest. Niby jest pełna prędkość i wogóle, ale na tej stronce panuje zasada: "Chcesz pobierać, to kup transfer". Tak, wiem powiecie, że koszt 1GB transferu na chomikuj kosztuje tylko 2,46zł; ale wątpie żeby jakaś "pijawka" wykupywała specjalnie transfer dla jednej gry mającej np. 70mb, skoro można poprosić na forum o inny serwer. I tutaj powstaje właśnie problem. W przykładowej sytuacji, jakaś "pijawka" chcę pobrać grę, ale upload znajduje się na chomikuj. I co wtedy? Zaczyna się fala tematów o nazwie "(nazwa gry) prośba o upload na darmowy serwer". Wszyscy razem tworzymy to forum i powinniśmy dbać o porządek i organizację, wobec czego chyba nikt z nas nie chcę odpowiadać na te wszystkie prośby o upload na serwer inny niż chomikuj. Ktoś może się obrazić na mnie, że sam nic nie robię a innych pouczam, ale ja też wkładam swoją pracę w forum. Też daje linki do gier i staram się aby pobieranie było łatwe i szybkie. Wobec czego występuje do was forumowiczów, z prośbą o nie uploadowanie gier na portalu "chomikuj.pl". Jest wiele innych darmowych serwerów, a poza tym skoro ktoś jest uploaderem to powinien mieć konto na chociaż jednym serwerze z darmowym uploadem, aby linki nie wygasały. Jeśli tak nie jest, to lepiej uplinkować cudze wstawki, i być uplinkerem.
Mam nadzieję, że ktoś weźmie sobie moje prośby "do serca"