sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Uploady na chomikuj - Czyli płatny transfer...

wszystko co dotyczy tego forum

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Uploady na chomikuj - Czyli płatny transfer...

Post autor: Quake96 »

Siema.

Piszę ten temat, ponieważ chcę zapobiec fali tematów od pijawek pt. "Dajcie na inny serwer"...

Nie mam zamiaru obrażać tutaj nikogo, ale jeśli uploadować, to na darmowe serwery, a chomikuj.pl nim do końca nie jest. Niby jest pełna prędkość i wogóle, ale na tej stronce panuje zasada: "Chcesz pobierać, to kup transfer". Tak, wiem powiecie, że koszt 1GB transferu na chomikuj kosztuje tylko 2,46zł; ale wątpie żeby jakaś "pijawka" wykupywała specjalnie transfer dla jednej gry mającej np. 70mb, skoro można poprosić na forum o inny serwer. I tutaj powstaje właśnie problem. W przykładowej sytuacji, jakaś "pijawka" chcę pobrać grę, ale upload znajduje się na chomikuj. I co wtedy? Zaczyna się fala tematów o nazwie "(nazwa gry) prośba o upload na darmowy serwer". Wszyscy razem tworzymy to forum i powinniśmy dbać o porządek i organizację, wobec czego chyba nikt z nas nie chcę odpowiadać na te wszystkie prośby o upload na serwer inny niż chomikuj. Ktoś może się obrazić na mnie, że sam nic nie robię a innych pouczam, ale ja też wkładam swoją pracę w forum. Też daje linki do gier i staram się aby pobieranie było łatwe i szybkie. Wobec czego występuje do was forumowiczów, z prośbą o nie uploadowanie gier na portalu "chomikuj.pl". Jest wiele innych darmowych serwerów, a poza tym skoro ktoś jest uploaderem to powinien mieć konto na chociaż jednym serwerze z darmowym uploadem, aby linki nie wygasały. Jeśli tak nie jest, to lepiej uplinkować cudze wstawki, i być uplinkerem.

Mam nadzieję, że ktoś weźmie sobie moje prośby "do serca" ;)
SCEE™

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

Post autor: LISTI »

Jestem jak najbardziej za.
Ostatnimi czasy ja sam uploaduje gry na Megaupload bo wg. mnie jest to dosyc wygodny hosting dla wszystkich, a co przede wszystkim - bez limitów.
Także wszystkim tym, którzy uploadują, polecam ten server. Ponadto polecam Multiupload. Automatycznie gra/part który wgrywamy, przerzucany jest na 6 serverów dzięki czemu linki można pobierac naprzemiennie. Także jak najbardziej popieram apel Quake96.

PS Słusznie niektórzy zauważyli, iż uploaduje gry, mimo tego, że nie jestem Uploader'em, lecz Uplinker'em. Można? Można :D

SKK4LIFE
-#

Post autor: SKK4LIFE »

O! Multiupload to jest to, co na prawdę jest świetnym rozwiązaniem! Jestem jak najbardziej za!
Wyposażenie: PlayStation One SCPH-102 PAL | PlayStation 2 Slim SCPH-77004 PAL

Awatar użytkownika
Ostry96
-#

Post autor: Ostry96 »

A jeżeli zagwarantuje wam by ściągało się na mój koszt? :3
Jest taka opcja że pliczek będzie ważył np. 10gb to za chomikuj NIC nie płacicie ;p - na mój koszt - nie robi dla mnie wielkiego to problemu - do miesiąca czasu tak będzie :3

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ostry96, ale po 1. Jeśli kilka osób pobierze, to kiedyś ten transfer się skończy, tak?
po 2. Jeśli chcesz to proszę bardzo, ale pamiętaj, że link nie będzie tam tylko przez miesiąc, ale przez cały czas, więc jeśli chcesz wrzucać na chomika, to zapewnij stały darmowy transfer. Jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić, to wybacz, ale myślę, że wrzucanie na Chomika jest bezsensowne, bo prędzej, czy później i tak trzeba będzie liczyć się z tym że darmowy transfer zniknie...
SCEE™

Awatar użytkownika
Ostry96
-#

Post autor: Ostry96 »

zaguaranatować mogę że będzie ;p - póki mi chomika nie zbanują lub odejde z forum - więc i w to i w to wątpię :3

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

No to skoro fundujesz stały darmowy transfer, to spoko.
SCEE™

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

http://swiatpsx.pl/chomikuj-vt7091.htm#26213

No i zaczyna się... Już pierwsze oznaki niezadowolenia z Chomika. A wiedziałem że tak będzie -,-

Prośba do Uploaderów - Wrzucajcie na jakiśinny hosting. Wiem, że wy pewnie zarabiacie punkty czy inne bzdety jak ktoś pobiera od was z chomika, ale dla pobierających to problem, bo transfer jest płatny, a uploader nie zapewnia darmowego transferu. Przecież jest tyle normalnych hostingów...
SCEE™

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

Post autor: OldShatterhand »

jakie pierwsze oznaki?
już wcześniej pamiętam poruszany był ten problem i były głosy że nie jest to dobry pomysł.
szkoda że tego megauploada zamkneli bo teraz duzo problemow jest z re-uploadowaniem. sam bym moze na rapida wrzucal ale nie mam teraz czasu na to - matura.
Ocalić od zapomnienia PSX

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Było czytać pierwszy post ^^
Tak, wiem powiecie, że koszt 1GB transferu na chomikuj kosztuje tylko 2,46zł; ale wątpie żeby jakaś "pijawka" wykupywała specjalnie transfer dla jednej gry mającej np. 70mb, skoro można poprosić na forum o inny serwer. I tutaj powstaje właśnie problem. W przykładowej sytuacji, jakaś "pijawka" chcę pobrać grę, ale upload znajduje się na chomikuj. I co wtedy? Zaczyna się fala tematów o nazwie "(nazwa gry) prośba o upload na darmowy serwer".
To się zaczyna...
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Hmm czy to naprawdę tak dużo te niecałe 3zł za 1gb ? To i tak nie dużo w porównaniu do kupna oryginału z allegro. Poza tym jest też mnóstwo serwerów z torrentami na których są te gry a takim pijawkom nie chce się pobrać torrenta, wiem ze czasem jest słaby transfer ale nie oczekujmy niczego za darmo

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Mc - Ale uwierz, że nie każdemu się chce wydawać 2,44 żeby pobrać powiedzmy 70mb -,-
SCEE™

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

No to niech sobie kupią oryginał i potem pomyślą czy woleli wydać 20-30zł na oryginał czy 3zł na pirackie ISO

Awatar użytkownika
OldShatterhand
-#

Post autor: OldShatterhand »

mcmarycha chyba nie rozumiesz o czym my mówimy. chodzi tu o to, że po co mamy wydawać 2,44zł skoro można w internecie znaleźć za darmo i ściągnąć równie dobrze? moge kupić sobie oryginał za 30zł i później się zastanowić czy nie lepiej było ściągnąć sobie za DARMO. Ludzie nie będą korzystać z tego forum bo tu jest płatny chomik, chociaż równie dobrze by mógł być np. rapid i wszyscy byliby szczęśliwi.
Ocalić od zapomnienia PSX

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Rozumiem o co chodzi ale czasem po prostu juz mnie dobija jacy ludzie potrafią być skąpi

ODPOWIEDZ