sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

FMCB ESR GUI

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Drakson
-#

FMCB ESR GUI

Post autor: Drakson »

Przyszedł ten czas kiedy to, ja potrzebuje od was pomocy. Od jakiegoś już czasu jestem posiadaczem PS2 wraz z exploitem FMCB 1.8, o którym co nie co wiem, ale nigdy jakoś nie poświęcałem większej uwagi na to, by móc sobie wgrać jakiś program. Użytkownicy FMCB jak za pewne wiecie, aby uruchomić kopie zapasowe na PS2 potrzebny jest program ESR, program jak większość z was, posiadam. Jednak są gry, które nie działają z ESR r9b np. Jak 3, który "freez'uje" na filmach i niestety pozostaje już tylko reset konsoli, lub granie bez możliwości oglądania filmów, przez co wiele się traci na fabule.

Rozwiązaniem mojego problemu jest ESR w wersji Gui (dokładniej to, ESR GUI - test2), pozwalający przed uruchomieniem gry, ustawić odpowiednie opcje (Disable ESR after IOP Reset oraz Use Synchronous) umożliwiające prawidłowe działanie gier. Moja prośba, czy ktoś może wyjaśnić jak wgrać ESR w wersji Gui na kartę pamięci poprzez pendrive'a? Czy wcześniej muszę usuwać obecną wersję ESR? Czekam na wszelką pomoc ;)

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

ESR GUI nie używałem, ale co do wgrywania programów na kartę pamięci, to można to zrobić np. uruchamiając uELFa i zwyczajnie kopiując plik ESRGUI.elf na kartę pamięci. Potem można otworzyć plik bez problemu poprzez uELFa. (niestety nei wiem dlaczego niektóre programy jakie wgrałem na kartę pamięci nie pojawiały się od razu w MENU FCMB tylko właśnie były na karcie pamięci i jedyna możliwość ich odpalenia to uELF)
hasło do moich uploadów: 1234

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ściągnij wersje gui. Nazwij go tak jak stary na MC. Skopjuj go na pendriva. Ulefem usuń starego (opcje są chyba przy R1) i wklej nowego też R1. Nie wiem czy to menu z kopjuj i wklej jest przy R1 zobacz na dole okna.

Awatar użytkownika
Drakson
-#

Post autor: Drakson »

Ok, już zrobione. Wystarczyło plik "ESR_GUI_test2.elf" wrzucić na pendrive'a, uruchomić uELF, wejść w MASS i owy plik wybrać :o: Uruchamia nam się ESR GUI, wybieramy wyżej opisane przeze mnie opcje, klikamy Launch CD/DVD i cieszymy się grą. JAK 3, który zawsze zacinał się w filmie w tym samym miejscu, teraz chodzi bezproblemowo :) Wszystko uruchamiane jest z poziomu pendrive'a i nie trzeba wgrywać ESR GUI na kartę.

Dzięki panowie, że naprowadziliście mnie na właściwy tor. Pomógł przyznany ;)

Zablokowany