sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Czy warto przerabiać PS 2 Slim ?

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Bone
-#

Czy warto przerabiać PS 2 Slim ?

Post autor: Bone »

Witam.
Nie dawno kupiłem sobie Konsole Sony Playstation 2 Slim na allegro używaną.
I nie wiem czy warto ją przerabiać choć bardzo bym chciał, ale martwi mnie jedna rzecz - laser... Boję się właśnie o to że laser długo nie wytrzyma, a chcę mieć tą konsolę dosyć długo.
Więc czy warto przerobić tą konsolę ? Co proponujecie?

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie :-)

adri02
-#

Post autor: adri02 »

Jaki to model tej konsoli jeśli nie ten najnowszy to wystarczy free MC boot który nijak nie ingeruje w laser.

Bone
-#

Aaa właśnie bardzo przepraszam zapomniałem dać model:
SCPH-75004

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Kolega xzer0 wgrywa FMCB więc jak coś to się do niego zgłos. Jeżeli jednak chcesz montować chip to musiałbyś takze zamontować taki mały układzik który zabezpiecza laser przed wysokim napięciem. Zresztą koszt lasera to koszt mniejszy niż jakbyś miał kupować grę w empiku więc wiesz.

Bone
-#

Czyli ten cały Free Mc Boot nie zniszczy mi lasera ? Jesli tak, to proszę kogoś aby napisał/podał link z poradnikiem jak to zrobić.

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Post autor: McMarycha »

Nie, FMCB nie niszczy lasera.
Jeżeli nie masz przerobionej konsoli chipem to nie wgrasz fmcb, no chyba że twój znajomy ma.
Poradnik http://swiatpsx.pl/prosty-poradnik-inst ... vt6977.htm

Bone
-#

Dzięki.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Ten model jest mniej awaryjny. Nie ma do niego żadnych układów i fix'ów. Lasery są oczywiście takie same. Padają od stopnia użytkowania, jakości nośnika. Zalecam aby nie oglądać filmów dvd. Na starym facie często oglądałem filmy i laser szybko padł.

ODPOWIEDZ