sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Nowicjusz i Free McBoot

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
semir1713
-#

Post autor: semir1713 »

xzer0 pisze:To powodzenia. Prędzej rozwalisz sobie to. Swap to shit. Sam się przekonasz.

Nie sądzę żeby swap był shitem. A chipy nie osłabiają lasera?! Tak, one go osłabiają! Więc lepiej mieć swapa niż chipa. Konsola dłużej pożyje.

xzer0

Post autor: xzer0 »

Chyba nigdy w życiu zachipowanej konsoli nie używałeś. Swap ma ograniczenia co do wielkości gier. Chipa zamontujesz raz i spokój. Takie brednie gadają na psf. Każdy laser pójdzie prędzej czy później. Kwestia czasu. Każde playstation ma słabe lasery (psx, ps2, ps3 chyba też bo na allegro sporo sztuk jest z uszkodzonym laserem). Po przeróbce najczęściej padały niezabezpieczone 50004 i 70004. W tych modelach stosowało się parę prostych fix'ów. Chcesz żywotności lasera? To graj na oryginałach i finito.

Awatar użytkownika
semir1713
-#

xzer0 pisze:Chyba nigdy w życiu zachipowanej konsoli nie używałeś. Swap ma ograniczenia co do wielkości gier. Chipa zamontujesz raz i spokój. Takie brednie gadają na psf. Każdy laser pójdzie prędzej czy później. Kwestia czasu. Każde playstation ma słabe lasery (psx, ps2, ps3 chyba też bo na allegro sporo sztuk jest z uszkodzonym laserem). Po przeróbce najczęściej padały niezabezpieczone 50004 i 70004. W tych modelach stosowało się parę prostych fix'ów. Chcesz żywotności lasera? To graj na oryginałach i finito.

Nie chcę wydawać kasy na oryginałki.

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

Weź czipa albo swapa bo na Free MCBoot se nie zagrasz :(
Ludzie piszą że swap magic to szit ja mam go razem z ps2 od 2007 roku i laser w doskonałej kondycji nadlal jest więc ja doradzam swapa

Awatar użytkownika
semir1713
-#

Kupiłem swapa 3.6 i jestem zadowolony :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

za ile ? ja chce kupić swapa :D bo mi się płytki zgubiły :P

Awatar użytkownika
semir1713
-#

Kupiłem za 99zł na allegro i jestem happy.

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

semir1713 pisze: A chipy nie osłabiają lasera?!Tak, one go osłabiają!
nie kolego, nie ma takiej możliwości...
to jest łączenie pewnych zjawisk, więc w skrócie tak się mówi ale to jest bzdet.
jeżeli będziesz używał bardzo dobrych nośników czyli firmowych nic takiego się nie stanie...
innymi słowy:
o wiele mniej zużyjesz laser na bardzo dobrej markowej płycie (wypalonej) np. DVD, niż na porysowanej oryginalce.
semir1713 pisze: Więc lepiej mieć swapa niż chipa. Konsola dłużej pożyje."
powyższe stwierdzenie jest błędne, ponieważ długość życia konsoli nie zależy od "przeróbki" w żadnym wypadku.
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

ODPOWIEDZ