sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

Nagrywanie płyt - rozwiązanie oszczędne dla l

pomoc i wszystko co dotyczy konsoli PS2, emulatorów, programów itp.

Moderator: Moderatorzy

mariusz0703
-#

Post autor: mariusz0703 »

mam dwie LG wyjeta ze starego kompa ma z 10 lat oraz nowa asusa, ktora w ogole do plyt pod ps2 sie nie nadaje, bardzo ciezko konsole czytaja z niej plytki, co do tych verbatimow kolega tez na nich nagrywal i u niego dzialalo to lepiej choc bez rewelacji podobnie te pleomaxy, dobrze ale bez rewelacji, zakladam wiec ze wszystko zalezy od nagrywarki no a ta LG z tymi plytami super sprawa, szkoda ze nie mozna ich juz kupic, na allegro byly z 3 miesiace temu i to byl niestety jednorazowy zakup, a szkoda bo w zwiazku z tym musze dalej plyt szukac, a skoro verbatim odpada to troche jak szukanie po omacku, bo marka nic nie znaczy

animare
-#
Kontakt:

Post autor: animare »

porządną nagrywarkę lite-on'a kupisz już za 80-120zł więc to chyba była by najlepsza inwestycja (samsunga nawet za 50-60), bo to co czyta laser w konsoli to swoją drogą, a to co było by dla niego najlepsze, tak jak powiedzmy marka verbatim to swoją :).

Ja miałem w starej stacjonarce samsunga który sprawował się przez kilka lat świetnie, potem już nie chciał w ogóle czytać płytek gorszej jakości ale później gdy nagrywałem nawet verbatimki to zawsze było coś nie tak, albo długie loadingi albo cały czas zacinająca się muzyka w grze. Potem w laptopie miałem optiarc (o ile sie nie myle jest to podmarka SONY), ale jak to bywa w laptopach - nagrywarki to szajs. Teraz mam zewnętrznego Lite-On'a i jest świetny. Chociaż mając stacjonarke polecał bym zwykłą bo: A) tańsza, B) Lepsza i dokładniejsza i ma o wiele więcej prędkości nagrywania.

Dodatkowo by sprawdzić swoją nagrywarkę i jakość nagranych płytek możesz użyć programu Nero CD/DVD Speed. I odczytać wykresy ewentualnie zarzucić screena z wykresami.

Moim zdaniem więcej wydasz na dobre nagranie płytek i szybciej zniszczysz laser nie zmieniając lub nie testując jakości nagrań tych płytek przy Twoich obecnych nagrywarkach.

mariusz0703
-#

Post autor: mariusz0703 »

prawde mowiac to nagrywarki nie zmienie dopoki Lg nie padnie, po prostu tak jak mowie ja na kazda z moich konsol wypale kilka plytek i wszystko, jak chce pograc to orginala wkladam, nie mniej jednak nawet te pare plytek chce wypalic tak zeby dzialaly bvez zarzutu, a lasery sa naprawde w roznym stanie, trafialy sie takie ze nawet verbatimi(pisze o tych ktore ja nagrywalem) lykaly bez problemu i takie ktore nie chcialy czytac w ogole, mysle ze problem rozwiazalyby te pleomaxy, no ale tak jak pisalem niedostepne w Polsce, cos czuje ze pewnie juz ich po prostu nie robia, a szkoda naprawde godne uwagi plyty, no coz bede dalej szukal plyt, pozdrawiam

animare
-#
Kontakt:

Post autor: animare »

Możesz ewentualnie spróbować płytki TDK, kiedyś jeszcze nawet niezłe były EMTEC ale osobiście nie używałem tych drugich, również pozdrawiam :)

ODPOWIEDZ