Playstation 2 - Pytania
Moderator: Moderatorzy
Co do tej aukcji to hmm pad od ps1 z ps2 nie bardzo pasi, dlatego ze nie wszystkie gry na ps2 działają z tym padem. Poszukaj jakiejś oferty z oryginalnym padem ps2 wtedy bedzie działał z każda gra na ps2. Jesli chodzi o sklepy to głownie allegro lub inne aukcje (tu czasem mozna znalezc bardzo tanio gre np 16 zl w idealnym stanie, raz trafilem na taka aukcje ze nawet i pudelko bylo jak nowka ze sklepu) choc u mnie w miescie sa jeszcze sklepy sprzedajace nowe gry na ps2 ale maja już bardzo maly wybor i glownie to sa słabsze tytuły ktore sie nie sprzedały, np w Robsonie.
PS1: SCPH-5502+CHIP+Color Fix
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB
PS2: SCPH-35003, SCPH-39004, SCPH-77003, SCPH-77004, FMCB
Laser to część która podlega mocnej eksploatacji, więc jego stan uwarunkowany jest jakością płytek na jakich grała, ilością wypracowanych godzin i w końcu sytuacją WIG20 na giełdzie. Konsola jest stara, a ty chcesz nie wiadomo czego. Dobrego fata ciężko znaleźć w szczególności na odległość. Jak gość napisał że jest dobry to oznacza że się włącza. Napisz aby zrobił jakiś filmik na którym przedstawi odczyt gier psx, gier ps2, a jak nie ma żadnych gier do muzyki na cd i filmów dvd. Tak gość wyśle ci złoma który ledwo co czyta i przepieprzysz ciężko uzbieraną stówkę. Spróbuj utargować cenę. Ja dwa lata temu sprzedałem ładnie technicznego fata z memorką na której był fmcb, kablami i padem za 100zł. Zapytaj się jaki model (SCPH-numer) np SCPH-50004. Jak 10 lat temu miałem swojego nowego fata prosto z reala (sklep taki) to miał on problem z laserem. Długo on nie chodził. Podobno nazywało się to aferą wadliwych laserów czy jakoś tak. Pamiętaj nigdy nie ufaj sprzedawcy. Ja swoje konsole nie raz PLAKIEM czyściłem na sprzedaż, ale to zakrywało stan wizualny. Technicznie nie było problemów. No i pamiętaj że przy robieniu filmu może i tak z wałkiem pocisnąć wybierając płyty które działają. Ale skoro jest nieprzerobiona to laser powinien jeszcze działać.
Co do żywotności laserów na przeróbce to różnie. Były modele które bez odpowiedniego zabezpieczenia przerobiona za pomocą chipa jarał laser zaraz po włączeniu. Zwykle nie ma takich problemów. Teraz przerabia się za pomocą odpowiedniego oprogramowania, które się wgrywa na kartę pamięci. Nie ingeruje to w elektronikę, ale feralne modele mimo wszystko zalecam zabezpieczać.
Co do żywotności laserów na przeróbce to różnie. Były modele które bez odpowiedniego zabezpieczenia przerobiona za pomocą chipa jarał laser zaraz po włączeniu. Zwykle nie ma takich problemów. Teraz przerabia się za pomocą odpowiedniego oprogramowania, które się wgrywa na kartę pamięci. Nie ingeruje to w elektronikę, ale feralne modele mimo wszystko zalecam zabezpieczać.
1. Skoro fifa 14 ma takie wymagania to czemu działa na słabym starym sprzęcie ps2?
2. Jest GTA: Chinatown Wars na ps2
3. Gra szybciej się wczytuje, lepiej się gra przez płytę czy dysk twardy?
4. Jak mam znaleść dobry Network?
5. Co może zniszczyć (skrócić żywioł) laser/a?
6. Czy gry kolegi który ma slim będą działały na moim fat? (oryginalne) oraz jego pirackie kopie?
7. Jakie są wady i zalety (fat oraz slim)
2. Jest GTA: Chinatown Wars na ps2
3. Gra szybciej się wczytuje, lepiej się gra przez płytę czy dysk twardy?
4. Jak mam znaleść dobry Network?
5. Co może zniszczyć (skrócić żywioł) laser/a?
6. Czy gry kolegi który ma slim będą działały na moim fat? (oryginalne) oraz jego pirackie kopie?
7. Jakie są wady i zalety (fat oraz slim)
1. Bo ta FIFA 14 ma niewiele wspólnego z wersjami na inne platformy. Tu jest okrojona do granic.
2. Nie ma.
3. Przez HDD, ale nie na USB
4. Network? Masz na myśli Network Adaptor do FAT'a? Jeśli tak, to nie wiem co ma tu znaczyć "dobry". Wszystkie są dobre.
5. Granie na piratach. Szczególnie na lipnych płytach.
6. Oryginały na pewno. Kopie o ile będziesz miał przerobioną konsolę.
7. Nie chce mi się pisać, ale to jest kwestia gustu...
2. Nie ma.
3. Przez HDD, ale nie na USB
4. Network? Masz na myśli Network Adaptor do FAT'a? Jeśli tak, to nie wiem co ma tu znaczyć "dobry". Wszystkie są dobre.
5. Granie na piratach. Szczególnie na lipnych płytach.
6. Oryginały na pewno. Kopie o ile będziesz miał przerobioną konsolę.
7. Nie chce mi się pisać, ale to jest kwestia gustu...
SCEE™
Jeny człowieku. Zadajesz głupie pytania, które nawet nie są powiązane ze sobą. Wszystkie ps2 są dobre. Jest to stara konsola dlatego trzeba je brać według stanu lasera. Feralnych modeli 5000x i 7000x CB nie polecam przerabiać i grać na nich na piratach bez stosownego zabezpieczenia. O gry się nie martw jest dosłownie wszystko, Network adapter jest do fatów i kosztuje ok 150zł więc nie opłaca się. Dolicz do tego koszt dobrego dysku ata.
Bierz ps2 fat, najlepiej model(5000x) z uszkodzonym laserem ok. 50-100zł do tego NA 90-120zł jeszcze dysk ata 40-60zł i masz najlepszą wersje ps2. Nigdy nie będziesz musiał się martwić o laser czy też bawić się w przekładanie płytek.
Tani NA
Tani NA
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB
PS2 jak i PS1 Najlepiej prezentują się na telewizorach CRT. Na plazmie,LCD.Led-zie można oczywiście grać lecz pixelizacja strasznie wygląda. Jedyną opcją jeżeli chcesz grać na Plazmie itd. jest ustawienia ostrości na 0 w TV.