Nowicjusz i Free McBoot
Moderator: Moderatorzy
Nowicjusz i Free McBoot
Jak wgrać na kartę pamięci Free McBoot ? Próbowałem u kumpla czyli odpaliłem u LaunchELFem FREEMCBOOT.elf i dałem Multi Install.Zainstalowało się i nic
. Mój BIOS to 2.00.Tuz pod napisem : SCPH-90004 jest maleńkie a i 2b

Na tym modelu ps2 nie zainstalujesz FMCB. FMCB działą na każdym FAT i na niektórych slim
Znalazłem taką informację - "Wersje SCPH-90004 z DATA CODE 8A i 8B tylko na własną odpowiedzialność gdyż nie ma pewności że da się przerobić ponieważ jest to zależne również od wersji biosu choć zazwyczaj się darza że na tych wersjach przeróbka jeszcze działa. Wyższe wersje i modele SCPH-90004 z DATA CODE od 8C są napewno nie przerabialne a każde inne do wersji SCPH-77004 są konsolami na 100% przerabialnymi jeśli 8A - na 75% przerobisz
jeśli 8D, 8E - nie przerobisz w ogóle
seria A była produkowana w 2007 roku"
Znalazłem taką informację - "Wersje SCPH-90004 z DATA CODE 8A i 8B tylko na własną odpowiedzialność gdyż nie ma pewności że da się przerobić ponieważ jest to zależne również od wersji biosu choć zazwyczaj się darza że na tych wersjach przeróbka jeszcze działa. Wyższe wersje i modele SCPH-90004 z DATA CODE od 8C są napewno nie przerabialne a każde inne do wersji SCPH-77004 są konsolami na 100% przerabialnymi jeśli 8A - na 75% przerobisz
jeśli 8D, 8E - nie przerobisz w ogóle
seria A była produkowana w 2007 roku"
Brawo! Dostajesz nagrodę za posta roku! ^^ (żarcik, nie bierz tego poważnieMcMarycha pisze:Wiesz z tego co wiem to aby swap magic działał to trzeba założyć blokady na czujnikach klapki więc nie wiem czy ine będziesz musiał jej rozkręcać

Swap jest właśnie po to, żeby nie rozkręcać konsoli

SCEE™
Ja te gwarancje od dłuższego czasu mam w D..... Zwłaszcza od Sony. Integrowałem w nowy tel. (Sony Ericsson) i wyszło na lepsze. Nie mam zaufania do nich. Jak mój ps2 (10 lat temu) miał niespotykaną wadę "zielonego zanikającego obrazu" (już po unboxingu) to pół roku robili go, a po następnych 6 miesiącach padł laser. Wolałbym dać te 100zł i wrzucić modbo 760 i mieć spokój. Dobry serwis da ci jeszcze gwarancje na to.
Quake96 pisze:Brawo! Dostajesz nagrodę za posta roku! ^^ (żarcik, nie bierz tego poważnieMcMarycha pisze:Wiesz z tego co wiem to aby swap magic działał to trzeba założyć blokady na czujnikach klapki więc nie wiem czy ine będziesz musiał jej rozkręcać)
Swap jest właśnie po to, żeby nie rozkręcać konsoliSlim klapy (czy jak się te blokady zwą) są tak zrobione, że mozesz je założyć bez rozkręcania konsoli.
Wystarczyło mnie poprawić, zresztą wiesz że ja jestem bardziej obeznany w konsolach od MS. Zdawało mi się że przy swap trzeba zakładać gdzieś blokady ingerując we wnętrze konsoli.