sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

nie całkowite zapełnienie obrazu

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

nie całkowite zapełnienie obrazu

Post autor: LISTI »

Witam. Mam problem na konsoli PS2 Slim(przerobiona). Konsola oczywiscie PAL. Mianowicie chodzi o to, iz po odpaleniu jakiejkolwiek gry z psx, gra jest przesunieta. Na gorze widoczny jest spory czarny pasek, a cały obraz gry przesuwa sie lekko w dół, co powoduje, iż nie widze go całego. Przeszkadza mi to przy kilku grach... Wiecie o co moze chodzic? Prosze o pomoc.

Pozdrawiam.

Screen:

Obrazek

Chodzi o to pole zaznaczone czerwonym prostokątem.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Jeżeli używasz chipu modbo, bardzo możliwe, że jest źle skonfigurowany.

Aby wejść do menu chipa Modbo przy włączeniu konsoli przytrzymaj :v: i :o:

Prawidłowe ustawienia powinny wyglądać tak :

Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

Naciskam kombinacje przycisków które podałeś, ale nic sie nie dzieje. Wyskakuje obraz "Browsera" i nic pozatym.
Powiem od razu, że nie wiem jaka przerobka jest, bo konsola jest z Anglii, od mojego kuzyna. Jedyne czego jestem pewien to tego, iż gra chodzi na chipie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

Jeżeli przy odpaleniu konsoli nie pojawia się napis ,,ModBo Chip'' , oznacza to, że możesz mieć przerobioną konsolę innym chipem, który powoduje ten pasek.

Awatar użytkownika
LISTI
-#
Kontakt:

no właśnie nie ma tego napisu... Kiedys z tym obrazem było ok tylko jakies 2 miesiace temu sie cos takiego zrobiło...
jakies inne propozycje?

ODPOWIEDZ