sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

HDD

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

bakcyl175
-#

HDD

Post autor: bakcyl175 »

mam PS2 fata z miejscem na dysk , ostatnio rozebrałam mojego starego kompa i wyciągnąłem z niego dysk 80gb , mógłby mi ktoś wyjaśnić jak wygląda sprawa z dołożeniem tego dysku do PS2 ?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Musisz dokupić Network Adapter. Taki jak ten na obrazku lub podobny (bo są chyba 2 albo 3 różne):
Obrazek
Jednakże na każdym NA będzie dysk pasował :D
Poza tym żeby uruchamiać gry z dysku musisz mieć wgrany FreeMCBoot z odpowiednim exploitem (HD Advance)

Mam nadzieję że pomogłem :)
SCEE™

bakcyl175
-#

Post autor: bakcyl175 »

a czy jak podłącze pod playa pendriva z grą to normalnie mam go odpalać przez HDD loadera?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Nie. Gry z pendrive'a odpalasz przez USBAdvance, ale najpierw przygotowujesz je w Windowsie programem USBExtreme. Zresztą odpalanie gier z PenDrive mija się z celem. Filmiki i Muzyka tną, gra ładuje się wolniej, oraz przede wszystkim jest mała kompatybilność gier dla tej opcji...
SCEE™

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

trzeba się zaopatrzyć w któryś z programów: USB Advance/USB Xtreme lub Open PS2 Loader ale granie z usb to nie jest najlepszy pomysł gdyż nie wszystkie usb współpracują a do tego ładowanie odbywa się bardzo długo USB (1.1) i do tego działa wolniej niż z kompem
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

michael69, w jednym sie tylko mylisz :] PS2 nie posiada USB 1.1 tylko ma własny standard USB, który jest słabszy niż USB 1.1 w PC :)
SCEE™

Awatar użytkownika
michael69
-#
Kontakt:

Post autor: michael69 »

w niczym się nie mylę, użyłem tylko skrótu myślowego :D

dokładnie wygląda to tak że sony wprowadziło swój standard USB kompatybilny ze standardem 1.1 ale niestety nie w pełni zgodny, przez co jest wolniejszy od usb 1.1 PC

zadowolony ?
Ciągle zapominamy, że człowiek nieustannie musi korzystać z pomocy innych ludzi.
Dlatego poniżamy się, wyśmiewając potrzebujących pomocy.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

michael69, teraz tak ;)

Skończmy ten OffTop :D
SCEE™

ODPOWIEDZ