Fmcb
Moderator: Moderatorzy
A patchujesz obraz płyty przed nagraniem, programem ESR Disc Patcher?? Bez tego gra ci nie ruszy. Poza tym spróbuj odpalić grę wkładając płytę jeszcze podczas bootowania konsoli (napis FreeMCBoot) i poczekaj aż sama się załączy (nie uruchamiaj programu z menu konsoli, tylko poczekaj, aż płyta sama zabootuje) 

SCEE™
Pierwsza sprawa to, jakiej firmy płyt używasz? Najlepsze to, Verbatim. Ludzie również proponują płyty TDK, jednak ostatnimi czasy płyty, tejże marki nieco straciły na jakości, co sam mogę potwierdzić.
Druga sprawa to, karta. Niestety tą co posiadasz nie jest oryginalna, nic ci po tym, że na karcie widnieje napis SONY i ogólnie wygląda jakby była produktem oryginalnym tej firmy. Niestety, ale Sony nie wypuszczało na rynek kart o większej pojemności niż 8mb i tylko te karty są oryginalne (ale podróbki również spotkasz) i możesz być pewien, że nie sprawią ci żadnych problemów, nawet po wgraniu exploitu, co nie można powiedzieć niestety o podróbkach, które to, problemy sprawiają.
Kolejna ważna rzecz... laser. Bardzo możliwe, że laser już szwankuje i w nim leży przyczyna. Czy gry, które działają nie sprawiają większych problemów np. nie tną się na filmach? Być może tylko soczewka lasera jest przybrudzona i warto by ją oczyścić. Opisz coś więcej na temat funkcjonowania konsoli, ile czasu posiadasz konsolę, pierwszy właściciel czy kupno z drugiej ręki?
Druga sprawa to, karta. Niestety tą co posiadasz nie jest oryginalna, nic ci po tym, że na karcie widnieje napis SONY i ogólnie wygląda jakby była produktem oryginalnym tej firmy. Niestety, ale Sony nie wypuszczało na rynek kart o większej pojemności niż 8mb i tylko te karty są oryginalne (ale podróbki również spotkasz) i możesz być pewien, że nie sprawią ci żadnych problemów, nawet po wgraniu exploitu, co nie można powiedzieć niestety o podróbkach, które to, problemy sprawiają.
Kolejna ważna rzecz... laser. Bardzo możliwe, że laser już szwankuje i w nim leży przyczyna. Czy gry, które działają nie sprawiają większych problemów np. nie tną się na filmach? Być może tylko soczewka lasera jest przybrudzona i warto by ją oczyścić. Opisz coś więcej na temat funkcjonowania konsoli, ile czasu posiadasz konsolę, pierwszy właściciel czy kupno z drugiej ręki?
Drakson, kilka małych dodatkowych informacji
Słyszałem plotki, że SONY wypuściło tylko w Azji czy tam Chinach/Japonii, Oryginalne karty o pojemności 16MB. Ile w tym prawdy, to nie wiem, ale według mnie może tak być.
Co do kart pamięci, to sam zakupiłem za czasów mojego PS2 FAT, kartę o pojemności 64MB i sam wgrywałem na nią FMCB. Wszystko chodziło jak należy, a nawet po 1-2 miesiącach używania, ani razu nie było problemów z Save'ami czy FMCB
Ale nigdy nic nie wiadomo. Jednym takie karty działają latami, a innym padają po kilku dniach, niczym muchy. Ot taki urok Chińskich Podróbek.
Twoja teoria co do lasera, wydaje się być możliwa, ale napewno w niewielkim stopniu. Skoro LaGGeR, nie wspominał o problemach z innymi grami, stawiałbym na uszkodzony obraz, lub wadliwy nośnik.
PS: Nie chciałem, podważać twojego zdania Drakson. Napisałem tylko to co ja sądze o tym wszystkim

Co do kart pamięci, to sam zakupiłem za czasów mojego PS2 FAT, kartę o pojemności 64MB i sam wgrywałem na nią FMCB. Wszystko chodziło jak należy, a nawet po 1-2 miesiącach używania, ani razu nie było problemów z Save'ami czy FMCB

Twoja teoria co do lasera, wydaje się być możliwa, ale napewno w niewielkim stopniu. Skoro LaGGeR, nie wspominał o problemach z innymi grami, stawiałbym na uszkodzony obraz, lub wadliwy nośnik.
PS: Nie chciałem, podważać twojego zdania Drakson. Napisałem tylko to co ja sądze o tym wszystkim

SCEE™
Nie odpala wgl tylko to jest dziwne ze WWE SVR 2010 dziala bez problemu ;|Quake96 pisze:To że pisze, że obraz jest dobry, nie znaczy wcale, że tak jest. Żaden program nie wykryje ci wszystkich błędów, więc odpowiedz na moje pytanie, które napisałem wyżej.
Uzywam plyt Media TECH DVD-R.Drakson pisze:Pierwsza sprawa to, jakiej firmy płyt używasz? Najlepsze to, Verbatim. Ludzie również proponują płyty TDK, jednak ostatnimi czasy płyty, tejże marki nieco straciły na jakości, co sam mogę potwierdzić.
Karta nie jest orginalna . Nie ma nawet napisu SONY
Jesli mialo by pomoc sprobowal bym ale nie jestem pewien nie lubie grzebac w takim czyms
PS. Gry orginalne czyta mi normalnie
No to, skoro powiadasz, że inna gra śmiga, to musi to być wina obrazu płyty, albo konkretnego nośnika. Jeśli te WWE masz nagrane na takiej samej płytce, jak ta niedziałająca gra, to pobierz grę na nowo, z innego źródła i wypal jeszcze raz. Jeśli problem nie ustąpi, radzę zmiane nośnika na jakiś lepszy (Media-Tech są słabe, z DVD polecałbym Verbatimy i SONY) 

SCEE™
Media-tech, Esperanza, TX, to płyty niskiej jakości. Problem tkwi prawdopodobnie w nośnikach, tak jak pisałem wcześniej (lub jak napisał Quake96 z obrazem gry).
Ja, kiedy posiadałem jeszcze pierwszego PS2, przez parę dni używałem płyt firmy TDK. Jednak po jakimś czasie, miałem z nimi problem. Zaraz po wypaleniu gry na tych nośnikach chodziły dobrze, ale po kilku dniach były problemy z wczytaniem gier. Dbam o sprzęt i płyty jak należy, żadnych uszkodzeń, żadnych rys, mimo to, konsola miała problemy z wczytaniem gier, które jeszcze jakiś czas temu działały bardzo dobrze. Zmieniłem markę płyt na Verbatim i problem zniknął. Od kiedy posiadam drugiego PS2 (jeszcze na ponad rocznej gwarancji
) to, żadna płyta innej firmy nie znalazła się w konsoli i problemu z wczytaniem gier nie było. Radzę i polecam kupić kilka płyt DVD-R Verbatim i sprawdzić jak konsola sobie będzie radzić z tymi nośnikami.
Ja, kiedy posiadałem jeszcze pierwszego PS2, przez parę dni używałem płyt firmy TDK. Jednak po jakimś czasie, miałem z nimi problem. Zaraz po wypaleniu gry na tych nośnikach chodziły dobrze, ale po kilku dniach były problemy z wczytaniem gier. Dbam o sprzęt i płyty jak należy, żadnych uszkodzeń, żadnych rys, mimo to, konsola miała problemy z wczytaniem gier, które jeszcze jakiś czas temu działały bardzo dobrze. Zmieniłem markę płyt na Verbatim i problem zniknął. Od kiedy posiadam drugiego PS2 (jeszcze na ponad rocznej gwarancji