sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Goldfin apartamenty ustka, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 + multitap + Crash Team Racing = problem

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

warciarz
-#

PS2 + multitap + Crash Team Racing = problem

Post autor: warciarz »

Witam szanownych forumowiczów.

Na długie zimowe wieczory postanowiliśmy z kolegami zainwestować trochę grosza w celu zorganizowania sobie jakiejś rozrywki. Wybór padł na CTRa, bo to jedna z najlepszych gier na kilka osób na Playa. Niestety szybko pojawiły się problemy...

Ale do rzeczy. Konsola to PS2 SCPH-50004. Gra jest oryginalna. Mam do tego 2 multitapy. Obydwa ponoć zgodne z PS2, a wyglądają następująco:

Joytech
Obrazek

Intec
Obrazek

Po podłączeniu zarówno jeden jak i drugi multitap są w stanie wykryć tylko jeden pad. Drugi można podłączyć oczywiście do wolnego slotu w konsoli, no ale wiadomo, że nic to nie daję, bo ciągle można grać tylko na 2.

Wie ktoś gdzie może leżeć przyczyna i czy da się to jakoś rozwiązać?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

1. Gra to "Crash Team Racing" na PSX'a ?!
2. W innych grach, sprawdzałeś, czy wykrywa pady?
SCEE™

Awatar użytkownika
Ostry96
-#

Post autor: Ostry96 »

aaa przypadkiem akurat ten gadżet nie przypada do PS2?
tzn. miałem nie jedną podróbę multitapa - i może i ps2 a psx mają "różne wielkości" między wejściami pad a memorka - to jednak się je dało wbić w obie konsole -.o
Wracając:
Wbijając podróbę do psx'a - nie zawsze (co nie znaczy w ogóle) znajdowało pady dodanych przez multitapa... no ^^

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ostry96, Przestań pisać po pokemońsku, bo nawet ja nie rozumiem wszystkiego z tego twojego bełkotu :P Poza tym widać ewidentnie, że obydwa multitapy są pod PS2 nie PSX... I problem nie leży we wsadzeniu ich do portów, tylko w wykrywaniu w nich padów... Polecam czytać ze zrozumieniem.
SCEE™

warciarz
-#

Quake96 pisze:1. Gra to "Crash Team Racing" na PSX'a ?!
2. W innych grach, sprawdzałeś, czy wykrywa pady?
1. No tak, nie ma przecież takiej gry na PS2.
2. Na PESie niby wykryło trzeciego.

Jeden z multitapów jest ponoć zgodny zarówno z PSX jak PS2. Na innym forum dostałem odpowiedź, ze multitap z ps2 nie zadziała z grą z PSX. Być może tutaj leży problem?

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

warciarz, No jest taka gra na PS2, nazywa się "Crash Tag Team Racing" i myślałem, że to o nią Ci chodzi.

Co do multitapa, to nie wykrywa bo gra jest z PSX'a najwidoczniej...

Poszukaj sobie Crash Tag Team Racing na PS2 :)
SCEE™

warciarz
-#

Właśnie jest "Crash Tag Team Racing" czyli o Tag więcej, które bym dopisał, gdyby o tą grę mi chodziło ;-)

CTTR mnie nie interesuję, bo to gorsza kopia swojego pierwowzoru. Najwyżej zainwestuje w multitapa do PSX.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

warciarz, Ja poprostu wolałem się upewnić, czy chodzi Ci o CTR czy CTTR ;) W końcu mogłeś się pomylić a nie napisałeś, że odpalasz grę z PSX :)
SCEE™

ODPOWIEDZ