sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 slim - problem klapa

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

lisbb
-#

PS2 slim - problem klapa

Post autor: lisbb »

Witam,

Niedawno kupiłem konsole PS2. Kupiłem ją jako przerobioną za pomocą Swap Magic-a.
Niestety nie działało to prawidłowo, więc znalazłem osobę, która wlutowała mi modbo i teraz niby wszystko działa.
Niestety okazało się, że coś poskładali mi źle obudowę lub może jakiś zaczep odpadł, bo niestety w górnej części klapki coś mi nie dociska i czasami po prostu napęd się zatrzymuje. Jeżeli docisnę obudowę mocniej to znów działa. Niestety jest to frustrujące bo przy jakimś przypadkowym kopnięciu w stolik, na którym znajduje się konsola napęd się zatrzymuje i muszę uruchamiać grę od nowa.

Moje pytania:
- czy można kupić gdzieś obudowę do PS2 slim (w rozsądnej cenie?)
- czy ma ktoś schemat jako to poskładać po tym Swap Magicu, żeby wszystkie zaczepy były na swoim miejscu?

Proszę o pomoc.

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

W ps2 są dwa czujniki, blokady od swap magic-a przeważnie odkształcają klapkę która nie jest zbyt sztywna. Najlepiej rozkręć konsole i zablokuj czujnik który nie jest dociskany, albo jeden i drugi. Pierwszy który znajduje się przy włączniku konsoli najlepiej zakleić taśmą. Drugi znajduje się z tyłu obok jednej z śrub mocujących napęd dvd. Do zablokowania tego polecam małą blaszkę którą można przykręcić właśnie do tej śruby mocującej, przez co blaszka będzie dociskana do czujnika. Albo po prostu czymś innym, byle nie klejem, bo może uszkodzić czujnik :-)
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB