sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

ps2 modbo

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

Grouzol
-#

ps2 modbo

Post autor: Grouzol »

Witam mam mamy problemik szukalem po wszystkich forach ale po 1 jestem lekko zielony a po 2 nie znalazlem podobnego tematu mianowicie mam ps2 slim z modbo chip kupilem ja wraz z dwiema grami oryginalna i piratem i obie dzialaja bez zarzutów ale gdy na plytke wypalilem inna grę ta strasznie dlugo sie wlacza mozna powiedzieć ze sie nie wlacza bo zatnie na obrazie startowym odetnie za 20 min i za 2 sekundy znów zatnie i to na dluzej nie mam pojęcia co jest grane i mam pytanko dodatkowe czy jak mam modbo chip mogę jakoś wgrać free mc boot bez używania swap Magic ?

Grouzol
-#

poprawka

Teraz juz odczytali jedna z gier ale w menu gry znów sie zacielo i koniec... Myslalem ze to wina lasera ale nie mozliwe bo skoro otwiera pirata którego dostalem przy zakupie ps2 to znaczy ze laser jest ok pomocy proszę :(

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

Napisz jakich płyt używasz, bo one mogę być problemem, również sam obraz gry może być zwalony.
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Grouzol
-#

Płytki mam z verbatim dvd-r niby chociaz nie jestem pewin bo na pudelku jest dvd-r a na plycie pisze dvd-r (RW) wiec przypuszczam że może to by rw i z tego co wiem czasami konsole mialy problem z odczytaniem takiej plytki ale od kumpla gra na takiej plytce dzialala a obraz plyty to iso. nie wiem czy z obrazem jest cos nie tak raczej watpie bo inne gry ktore wypalilem na te plytki tez nie dzialaja ;/ z tego co wiem na modbo obrazów sie nie patchuje ale ja i patchowalem i nie i ani tak ani tak nie dziala aha i gierki wypalalem na programie alkohol 100% na najniższej prędkości

helios98
-#

Post autor: helios98 »

Ale pan nie czytał dokładnie jak nagrywać ;) Nie na najniższej tylko na 8x, bo na niższe niż 8x i wyższe to robią więcej błędów

Grouzol
-#

zawsze nagrywalem na najnizszej jeszcze jak mialem przedtem ps2 z free mc boot'em ale ok sprobuje na x8 i dam znac jak cos ;)

Grouzol
-#

Nagrałem z prędkością 8x i dalej nic ;( znów to samo uruchamia sie ekran startowy gry i na tym koniec :( prosze pomocy sprawdzalem filmy i muzyke na innych plytach i dzialaja nie kumam czemu tego nie chce odpalic ;/

Grouzol
-#

Kombinowałem już na różne sposoby wypalałem obrazy na płytach verbatim dvd-r i płytkach verbatim dvd+r i dalej nic próbowałem nagrywać różnymi prędkościami i żadnego rezultatu ciągle to samo a to ciekawe że gra ktorą dostałem wraz z ps'em na piracie też jest wypalona verbatimce dvd-r więc co ja robie nie tak ?? :( da się może jakoś dzięki modbo chip wgrac na ps'a free mc boot to jest jednak nie zawodna przeróbka

Jason66
-#

Post autor: Jason66 »

Dupa dupa dupa. To mit że poniżej 8x są błędy. Większa prędkość = więcej błędów!. Ja nagrałem ponad 20 gier na PS2, na płytach DVD-R (mam starszą wersję konsoli, rzadko czyta +R), a konkretnie Sony DVD-R. Nie nagrywaj na żadnych dziadowych Verbatimach ani TDK'ach, a już NA PEWNO NIE NA EMTEC'ach!!!. U mnie tylko Sony wchodzi w grę. TDK kiedyś mi nie czytało, Verbatima czytało jakiś miesiąc, a EMTEC to już takie totalne gówno za przeproszeniem że już nie wypowiem się na ten temat. Mój sposób (?): obraz wiadomo jaki, płyta Sony DVD-R, Alcohol 120% z prędkością 4x.

Ale nie wpisuj w google pytań typu ,,z jaką prędkością nagrywać gry na ps2?" bo każdy napisany taki temat na każdym forum równa się inna odpowiedź. Musisz poświęcić czasu i trochę pieniędzy na płyty i posprawdzać wszystkie opcje.

ALE NA MIŁOŚĆ BOSKĄ, ostrzegam cię nie kupuj EMTECÓW!!

Grouzol
-#

Temat mozna zamknąć poradziłem sobie z tym problemem inaczej ponieważ żadna z metod nie dawała rezultatu wgralem sobie free mcboot i po problemach :) mimo wszystko dzięki wszystkim za starania w pomocy :)

ODPOWIEDZ