sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 Slim ZAWIESZA SIĘ

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

alexfire
-#

PS2 Slim ZAWIESZA SIĘ

Post autor: alexfire »

Witam.
Mam problem z PS2 Slim 77004. Sprzęt nie przerobiony chipem, zaplombowany. Otóż nie dawno ją kupiłem i od początku uruchamiała się za pierwszym, drugim razem. Zawsze dioda świeciła na zielono przy włączeniu ale obrazu na telewizorze nie było. Jak już ruszyła to nie było problemu, można było długo grać. Po tygodniu pojawił się problem z uruchomieniem i zaczęła się zacinać albo już w menu startowym albo podczas gry. Teraz już wogóle nie wyświetla obrazu. Dioda za każdym razem zapala się na zielono ale nie ma obrazu na telewizorze. Tak jakby wysyłała sygnał do telewizora ale nic nie wyświetla obraz jest czarny gdy brak sygnału na wejściu to telewizor wyświetla niebieski ekran. Rozkręciłem ją i okazało się że konsola była najprawdopodobniej zalana. Poprzedni właściciel zachwalał że dbał o nią bardziej jak o swoją dziewczynę. Może ktoś z forumowiczów poradzi mi czy warto ją naprawiać? Czy może dać sobie spokój i kupić drugą.

Awatar użytkownika
Witold
-#

Post autor: Witold »

zalany i nieodpowiednio serwisowany sprzęt (w tym wypadku nawet nie była rozkręcana, tak więc nie dziwota dzisiejszego zachowania konsoli) po pewnym czasie nie będzie działał poprawnie. Jeżeli masz możliwości, przetrzyj wszystko spirytusem (styki itp.) a następnie wysusz przez 2 dni na kaloryferze. Laser i tak będzie do wymiany, tak więc jego nie czyść- nie opłaca się. Po czyszczeniu pamiętaj o nasmarowaniu procesora itp pastą termoprzewodzącą. Jednak jak nie chcesz się w to bawić(w sumie co masz do stracenia?) zakup drugą konsolę.

ODPOWIEDZ