sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 nie czyta gier na DVD.

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

xzer0

PS2 nie czyta gier na DVD.

Post autor: xzer0 »

Teraz to ja mam problem. Wczoraj nie kręciła się płyta, wystarczyło od nowa włożyć listwy i kręci. Włożyłem DEMO ONE i działa. Zachwycony faktem gram parę minut i wkładam coś z PS2. Lipa w browerserze kręci, kręci i kręci, dziwne że nie ma słynnego disc error, tylko kręci i wczytać nie może. Udało mi się prawie odpalić jedną grę. Wchodzę w płytę w browerserze i zaraz powraca z powrotem do browersera. Zmieniłem sterownik lasera w lenschangerze (nie wiem co tam siedziało, ale poprzedni właściciel dał mi stację z 400c która podobno nie działa. Backup zrobiony) i nic. Co może być nie tak? Laser jest dobry działał do ostatnich chwil w poprzednim facie.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Może potencjometr od DVD jest przestawiony?

Nie, żebym polecał jego przekręcanie, ale warto zajrzeć czy jest na tej samej pozycji co ten od CD
SCEE™

xzer0

Post autor: xzer0 »

Dzisiaj zobaczę ten potencjometr. Ten laser był używany od 2007 do 2009. Nic nie było w nim kręcone (tak mi się wydaje, może serwis kręcił przy wymianie w 2007). Może trzeba wyregulować kąt nachylenia białym kółkiem? W starym Facie czytał bez problemu DL, wczoraj udało mi się wejść w film dvd, ale w playerze pisało że nie może odczytać.

EDIT
Udało mi się wyregulować tym białym kółkiem i wszystko działa! Mam dobrego FAT'a! Teraz działa wszystko. Temat oczywiście do zamknięcia.

ODPOWIEDZ