sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

SCPH-39003 nie czyta niektórych kopii....

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

enzoparis
-#

SCPH-39003 nie czyta niektórych kopii....

Post autor: enzoparis »

Witam, to mój pierwszy post na forum więc jeśli piszę w złym dziale proszę o przeniesienie.
Moja konsola którą mam od kliku dni, na początku nie czytała płyt w ogóle. Po przeczyszczeniu lasera (mechanicznie, z rozbieraniem całej konsoli) zaczęła czytać wszystkie które mam. Doszedłem do wniosku iż mogę coś usmażyć. Wypaliłem GT4 (z 3 rożnych obrazów) i nic... Zero reakcji, wypalałem na plusach minusach itp. Wczoraj wypaliłem D1 Drift coś tam i działa... Pomyślałem ze może z GT4 coś jest nie tak (chyba wszystkie są NTSC). Dziś znowu w obroty poszło Tokyo Xtreme Racer Drift 2 i ... nie działa. O co może chodzić?? Może coś źle nagrywam (alco 120 na profilu ps2)?? Dodam że do odpalania używam FMCB 1.8b. Z góry dzięki za pomoc...

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

enzoparis, a patchujesz gry przed nagraniem ich na płyty?
hasło do moich uploadów: 1234

enzoparis
-#

ExGamer, tzn ???

Awatar użytkownika
ExGamer
-#
Kontakt:

Post autor: ExGamer »

Jeżeli używasz przeróbki Free Memory Card Boot, w skrócie FCMB, to do odpalania kopii gier służy program ESR Player stworzony przez naszego rodaka ffgriever'a, jednak program ten ma pewne ograniczenia, mianowicie musi widzieć płytę jako "Dysk DVD Video" czy jakoś tak. No ale co zrobić, żeby gra działała? Otóż wystarczy ją przed nagraniem spatchować w programie ESR Disc Patcher. Trwa to kilka sekund i naprawia tą niedogodność w programie. PAMIĘTAJ tym programem patchujesz gry do 4,7 GB do większych służy Toxic. :)

Dlaczego odpalały tamte gry? Widocznie pobrałeś spatchowane wersje. :] To tyle. Dziękuję za uwagę.
hasło do moich uploadów: 1234

enzoparis
-#

tego nie wiedzialem wielkie dzieki szukam programu i jazda :)
[OT] Powiedz mi jeszcze jak to jest z tymi plusami i minusami, bo czytalem zeby nagrywac tylko na minusach a ja dostalem z konsolą tez plyty "dodatnie" które działają :)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Płyty DVD+R, są gorsze dla konsoli. Używaj tylko i wyłącznie DVD-R, najlepiej Verbatim AZO DVD-R.

Płyty DVD+R bardziej eksploatują (zużywają) laser.
SCEE™

ODPOWIEDZ