sklep sportowy Hantle żeliwne 2x20kg obciążenia żeliwne, sprowadzenie zwłok z zagranicy, medycyna estetyczna Gdańsk, RustDesk, pethelp kod rabatowy, serwery minecraft, kody rabatowe aliexpress, LOV111VOL Tajny Komunikator, Pricerman Okazje na Playstation

PS2 tuningi wizualne/hardware

rozmowy o sprzęcie i peryferiach do konsoli

Moderator: Moderatorzy

Czy masz zmodowane ps2 ?

Tak
7
50%
Nie
7
50%

Liczba głosów: 14

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

PS2 tuningi wizualne/hardware

Post autor: McMarycha »

Ostatnio przeglądając kartę pamięci znalazłem kilka zdjęć swoich starych ps2 FAT-ów.
Znalazły się tam także zdjęcia mojej modowanej ps2-ki, wtedy pomyślałem ze utworzę taki temat bo może na forum jest kilka lub troszkę więcej osób które tak jak ja interesują się tuningowaniem konsol.
Więc do rzeczy, w tym temacie prezentujemy swoje konsole i ewentualnie jak ktoś chce może mi zadać pytania dotyczące tuningu. Jeżeli nie wiesz jak coś zrobić to zadaj pytanie a ja postaram Ci się pomóc :)
Oczywiście tutaj prezentujemy tylko ps2.
Moja ps2 (sprzedana)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tomx1989
-#

Post autor: tomx1989 »

No nieźle ;-) jedyne co bym zmienił to odwrócił bym wiatrak żeby wysysał powietrze z konsoli, bo tak to nie potrzebnie wszystkie śmieci lecą do środka. :-)
Sega Mega Drive VA4
SNES
PSX SCPH-1002
PSX SCPH-7502
PS2 SCPH-70004
PS2 SCPH-50004, NA 80GB HDD
PSP 3003
PS TV
Gamecube
Wii 1TB
Xbox v1.0 300GB
Xbox 360 S 250GB
PS4 CUH-1216 500GB

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

Hmm pierwotnie tam był podświetlany niebieski revoltec i on wysysał powietrze z ps2, ale potem wrzuciłem na szybko ten i wystawiłem konsolkę na allegro bo się popsuła

xzer0

Post autor: xzer0 »

Szkoda niszczyć sprzęt. Nie podoba mi się to.

Awatar użytkownika
McMarycha
-#

A szkoda

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Post autor: Quake96 »

Ja tam tuningować lubię, ale PSX'y :D To są dobre konsole do moddingu...

Mojego FAT'a nigdy nie zamierzam tuningować. Ale...

Ostatnio mając pod ręką całą puszkę srebrnego sprayu (do renowacji obudowy PS2 Slim) wpadłem na pewien pomysł. Otóż patrząc na odmalowany case od slima, zamarzył mi się FAT w wersji Satin Silver :D Pomyślałem, że to nic trudnego, więc wziąłem w rękę taśmę, nożyk i śrubokręt. Rozkręciłem konsolkę, a następnie zakleiłem taśmą malarską napis "PS2" znajdujący się u góry obudowy. Potem nożykiem starałem się wyciąć taśmę tak aby została tylko na napisie PS2. Oczywiście wyszło nieco krzywo (ja nie mam talentu do takich prac), a na dodatek okazało się że nożyk był za ostry i narobił mi nieco rys na obudowie :zly: No ale cóż, zdarza się. Potem oczywiście zakryłem także zaślepki na memorki i tym podobne miejsca. Zabrałem się do malowania. Nałożyłem kilka warstw i pomalowałem każdy zakamarek konsoli (w końcu podeszłem do tego na mega poważnie). I przyznać muszę, że końcowy efekt przekroczył moje oczekiwania :shock: Jedynie ten napis "PS2" i te rysy w jego okolicach, to wada nowego "Designu". Ale cóż mnie tam konsola podoba się i wg. mnie dałem jej nowe życie :) W końcu po ponad 10 latach wiernej służby należało mu się odświeżenie wyglądu 8-)

Na koniec dodam że celowo chciałem zakryć napis PS2, oraz zaślepki portów memorek, oraz nie malowałem klapki od "Expansion Bay". Dlaczego? Bo chciałem jak najwierniej odwzorować edycję "Satin Silver" :)

Podziwiajcie efekty i proszę, nie karćcie mnie za ten napis "PS2" :roll: Wiem że go spaprałem :)

Obrazek

Więcej fotek później :)
SCEE™

Awatar użytkownika
markomen1
-#

Post autor: markomen1 »

Quake96, Nice naprawdę ładnie żeś to pomalował chyba też sobie walne jakiś kolorek na PS2 or PSX

Pozdrawiam :)
Obrazek

Awatar użytkownika
KoYoT
-#
Kontakt:

Post autor: KoYoT »

Taa ładnie odwzorowane, ale ... no właśnie - wersja Satin Silver ma też wejścia na memorki i DVD w kolorze srebrnym :)

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Też to zauważyłem, ale już po fakcie :P Tak samo Satin Silver ma z tyłu czarną osłonkę coolera, a ja mam srebrną.

Ale co mi tam... Mój jest bynajmniej zbliżony oryginałowi, ale jest nieco "indywidualny" :D
SCEE™

Stalliion
-#

Post autor: Stalliion »

Skoro i tak nie bedzie z niego oryginalu, to wez zamaluj napis ''PS2'' na konsoli i pozniej ewentualnie wypelnij niebieskim markerem bo taki krzywy tylko szpeci.

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Nie ma to dla mnie sensu :) Aż tak tragicznie nie jest, a gdy go zamaluje to rysy i tak zostaną. Poza tym konsola przez cały czas znajduje się w miejscu pokazanym na foto więc wygląd napisu mi nie przeszkadza :)
SCEE™

Awatar użytkownika
Birkin_Pl
-#
Kontakt:

Post autor: Birkin_Pl »

Quake96 Według mnie "nic nie spieprzyłeś" z napisem.Bardzo Ładna Konsolka

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Ja tam wiem że spieprzyłem :) To że jest krzywo da się przeboleć. Ale te głębokie rysy z bliska tragicznie wyglądają :P Ale konsola, stojąc na półce robi piorunujący efekt :D
SCEE™

Awatar użytkownika
Quake96
-#
Kontakt:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PS2 Snow White ^^

Niestety ze względu na warunki w jakich był malowany, ma kilka skaz, ale są one widoczne po "bliższym zapoznaniu" ;) Ogólny efekt jest powiedzmy, dobry. :P

Nie wiem czy zostawić mojego PS2 w tej obudowie, czy wsadzić oryginalną (ta to obudowa z dawcy ^^ )
SCEE™

Awatar użytkownika
kerm
-#
Kontakt:

Post autor: kerm »

Szczerze ? jest to twoja jedyna przeróbka która mi się podoba :-) Naprawdę efekt jest super :mrgreen:
Pomogłem daj +

Polecana strona:
--> https://facebook.com/DobryNaciag <--
PlayStation SCPH-7002
PlayStation 3 320GB
PlayStation Portable 3004 6.60 PRO-B10.fix1

ODPOWIEDZ