Ja tam tuningować lubię, ale PSX'y

To są dobre konsole do moddingu...
Mojego FAT'a nigdy nie zamierzam tuningować. Ale...
Ostatnio mając pod ręką całą puszkę srebrnego sprayu (do renowacji obudowy PS2 Slim) wpadłem na pewien pomysł. Otóż patrząc na odmalowany case od slima, zamarzył mi się FAT w wersji Satin Silver

Pomyślałem, że to nic trudnego, więc wziąłem w rękę taśmę, nożyk i śrubokręt. Rozkręciłem konsolkę, a następnie zakleiłem taśmą malarską napis "PS2" znajdujący się u góry obudowy. Potem nożykiem starałem się wyciąć taśmę tak aby została tylko na napisie PS2. Oczywiście wyszło nieco krzywo (ja nie mam talentu do takich prac), a na dodatek okazało się że nożyk był za ostry i narobił mi nieco rys na obudowie

No ale cóż, zdarza się. Potem oczywiście zakryłem także zaślepki na memorki i tym podobne miejsca. Zabrałem się do malowania. Nałożyłem kilka warstw i pomalowałem każdy zakamarek konsoli (w końcu podeszłem do tego na mega poważnie). I przyznać muszę, że końcowy efekt przekroczył moje oczekiwania

Jedynie ten napis "PS2" i te rysy w jego okolicach, to wada nowego "Designu". Ale cóż mnie tam konsola podoba się i wg. mnie dałem jej nowe życie

W końcu po ponad 10 latach wiernej służby należało mu się odświeżenie wyglądu
Na koniec dodam że celowo chciałem zakryć napis PS2, oraz zaślepki portów memorek, oraz nie malowałem klapki od "Expansion Bay". Dlaczego? Bo chciałem jak najwierniej odwzorować edycję "Satin Silver"
Podziwiajcie efekty i proszę, nie karćcie mnie za ten napis "PS2"

Wiem że go spaprałem
Więcej fotek później